23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Stort er ikke altid godt

De største af landets kommuner har de største bygge- og anlægsinvesteringer målt pr. indbygger.

Men når der ses bort fra store anlægsprojekter som metroprojektet i København og Aarhus’ letbane, er forskellen mellem de største og mindste kommuner herhjemme egentlig ikke så stor.

Det er nogle af konklusionerne i en ny analyse fra Dansk Byggeri, som har målt investeringsniveauet per indbygger i nye veje, renoveringer og nybyggeri i landets kommuner.

Helt i top ligger Køge Kommune sammen med Ærø, Gentofte, Ballerup og Solrød. Mens kommuner som Brønderslev, Frederikshavn og Gribskov har investeret mindst målt pr. indbygger.

Som tidligere kommuneanalyser viser de nye tal, at mange mindre kommuner uden for de store byer ligger i front af barometret af attraktive kommuner.

Ofte har de langt bedre vilkår for deres lokale erhvervsliv end de største kommuner herhjemme. Men det kan også godt betale sig at have velholdte veje og en bygningsmasse i top.

Det kan ofte tiltrække nye borgere til kommunerne. Og nye borgere er selvfølgelig flere skattekroner.

Men det er også udtryk for snusfornuft, når de mindre kommuner gør en indsats for eksempelvis at renovere bygninger og veje i tide. For det bliver dyrere af at vente og dermed koster det i sidste ende dyrebare skattekroner, som kunne være gået til bedre velfærd til borgerne.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.876