23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Rigtige mænd m/k har ikke en pension!

Mange ejere af små og mellemstore virksomheder har ikke en traditionel pensionsopsparing. De putter pengene i virksomheden og fortager måske nogle andre investeringer for på den måde at spare op til alderdommen.

Men det er, ifølge SMVdanmark, en stor risiko virksomhedsejerne løber ved ikke at have en traditionel pensionsopsparing. Den største trussel er, at virksomheden ikke kan sælges, når ejeren vælger at gå på pension. Enten fordi markedet er i bund, eller fordi goodwill reelt set nærmest ikke værdi sættes i dag. Eller fordi man går konkurs.

Ifølge Pension for Selvstændige har et sted mellem 40 og 45 pct. af alle ejere af små og mellemstore virksomheder ikke en traditionel pensionsopsparing

Hvis man som virksomhedsejer skal gøre sig håb om at sælge sin virksomhed til en god pris, så gælder det om at have overblik over, hvad det er, virksomheden kan i markedet. Det er nemlig ikke altid man kan bruge regnskabstallene til ret meget, selvom det ofte er dem der bliver lagt til grund for en handel.

Skal man hente pensionen hjem ved at sælge virksomheden til en fair pris, så skal man have overblik over virksomhedens spidskompetencer og potentialer. Det er nemlig virksomhedens reelle værdi.

Men, det er nu nok alligevel en god idé at have en traditionel pensionsopsparing i baghånden.

Også - eller især - når man er virksomhedsejer.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125