23948sdkhjf

Sjælsø udvikler på 200 boliger i Høje Taastrup

Ejendomsselskabet Balder Danmark investerer igen i Høje Taastrup. Denne gang med opkøb af to byggefelter med plads til samlet 200 boliger i den kommende bydel Høje Taastrup C. 

De to byggefelter, der indtil videre kaldes A10 og A17, har tilsammen en byggeret på 17.750 kvm, heraf går 17.180 kvm til boliger og 570 kvm til erhverv. Begge byggefelter er beliggenhed ud til det nye parkstrøg, og A10 endda skråt over for Høje Taastrups kommende rådhus. 

Der er endnu ikke udarbejdet konkrete projekter for udnyttelsen af byggefelterne, men de bliver udviklet i samarbejde mellem Balder Danmark som bygherre, Sjælsø Management som projektudvikler og styringsentreprenør og Mangor & Nagel som projekternes arkitekter. 

Ejendommene opføres som sluttede karrébebyggelser med varierende højder samt porte, der åbner op til fælles gårdrum. Hver ejendom kommer forventeligt til at bestå af over 100 lejeboliger, som varierer i størrelse fra 2-4 værelser. Herudover kommer der erhvervslejemål i stueplan på begge ejendomme

Opstarten for de to byggeprojekter er endnu ikke fastlagt, men Balder fortæller, at de forventer at påbegynde opførelsen af A10 ultimo 2020 og A17 medio 2021.

Balder er allerede i gang med opførelsen af ejendommen ”Agerhusene” i Høje Taastrup samt ”Lerholmen” og ”Lynghaven” i den nye bydel Nærheden, der også er en del af Høje-Taastrup Kommune. Med de to nye projekter har Balder i alt omkring 750 boliger i Høje Taastrup.

Høje Taastrups nye bydel

Høje-Taastrup Kommunes udviklingsplan for den nye bydel Høje Taastrup C, som omfatter et område på 262.000 kvm. Her opføres 1.200 nye boliger med plads til 3.000 beboere, og der bliver 107.000 kvm til erhverv og 9.500 kvm til publikumsvendt service som butikker, supermarkeder mv. Der bliver desuden opført et nyt rådhus samt et multifunktionelt parkstrøg i bydelen. 

Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S varetager udviklingen af bydelen, som i skrivende stund består af 12-sporede veje, parkeringspladser og jordvolde. Selskabet ejes af Høje-Taastrup Kommune, Danske Shoppingcentre P/S og Ejendomsselskabet ATPFA II P/S, og er etableret ved apportindskud af de tre ejeres andele af det 262.000 kvm store areal. 

Høje Taastrup C P/S er ansvarligt for salg af byggeretter og byggemodning af projektområdet, samt for udførsel af lokal infrastruktur og etablering af et parkstrøg og parkeringsarealer.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172