23948sdkhjf

Nøglerne overdraget på etape et af Odenses havneudvidelse

Første etape på en igangværende havneudvidelse er nu overdraget til Lindø port of Odense.

Projektet udføres af et konsortium bestående af Jan de Nul fra Luxembourg, og Züblin fra Danmark. 

Fakta: Havneudvidelsen i Munkebo

Den første del af havneudvidelsen blev overdraget til Lindø port of Odense den 5. december 2019. 375 m ud af godt 1.000 m nyt kajanlæg er nu klar til brug. 

Kajen er belagt med asfalt og betonsten og har en bæreevne på 10 t/kvm. 

Den færdige del har også et nyt havnebassin med 11 meters vanddybde. 

Indeholder et heavy load-område med en bæreevne på 35 t/kvm. 

30 m bred transportkorridor ind på området med en bæreevne på min. 15 t/kvm beregnet til meget store og tunge transporter. 

Projektet udføres af et konsortium bestående af Jan de Nul, Luxembourg, og Züblin A/S fra Danmark.

Den færdige del inkluderer et helt nyt havnebassin med 11 meters vanddybde samt 375 ekstra havnekaj, som inkluderer et område, der er beregnet til særligt tungt gods. Kajen giver dermed ikke blot mere plads, men er også udstyret med et heavy load-område på 30 gange 100 meter langs kajen, som kan bære op til 35 tons per kvadratmeter, eller 105.000 tons i alt.

Hele værdikæden på havnen
Udbygningen betyder, at havnen nu kan håndtere udskibning af kæmpe havvindmøller. Netop efterspørgslen på faciliteter, der kan håndtere de helt store og tunge elementer, er kraftigt voksende, særligt i offshore vindindustrien. 

Aktører inden for offshore vind arbejder i stigende grad med kæmpe elementer, som kun kan fragtes via søvejen. Derfor er de nye kajfaciliteter ifølge adm. direktør Carsten Aa, Lindø port of Odense i høj kurs fra dag et. 

Havneudvidelsen er en del af en større udviklingsfase for Lindø port of Odense, hvor man satser særligt på offshore vindindustrien og den grønne omstilling. Og med investeringer som udbygningen af LORC-testcenteret, en ny heavy-load-kran og det nye kajanlæg har havne hele værdikæden for tilblivelsen af kæmpe-havvindmøllerne på plads ude på sitet i Munkebo. 

Den samlede havneudvidelse står efter planen endeligt klar sidst i 2020. I alt bliver havnekajen udvidet med 1.000 meter og får tilført 400.000 kvm.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.165