23948sdkhjf

Forsvarsskandale: Kemp & Lauritzen igangsætter revisionsundersøgelse

Kemp & Lauritzen gennemfører nu en særskilt revisionsundersøgelse, efter en tidligere medarbejder i installationsvirksomheden er blevet involveret i sagen om formodet svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Kemp & Lauritzen opdagede sammen med Forsvaret i 2016 svindlen, som blev politianmeldt. Beslutningen om revisionsundersøgelsen skal ses på baggrund af, at den omtalte sag kun vedrører ét af Forsvarets mange arbejdssteder, mens Kemp & Lauritzen i dag udfører opgaver for Forsvaret over hele landet, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Det kan i virkeligheden sammenfattes i fire ord,: Fri mig for overraskelser! siger administrerende direktør i Kemp & Lauritzen, Peter Kaas Hammer i en pressemeddelelse.

- Det forløb, vi har været igennem med både Forsvarets Ejendomsstyrelse og senere Bygningsstyrelsen, er i den grad kommet bag på mig. Begge sager har sat virksomheden i et dårligt lys, skadet vores anseelse og i betydelig grad frustreret alle i virksomheden. Så når nu den gamle sag med Forsvarets Ejendomsstyrelse bliver omtalt i medierne, er det afgørende, at vi én gang for alle får skabt fuld klarhed om alt i den rammeaftale, vi siden 2014 har haft med Forsvaret. Det gør vi bedst ved at få gransket også de øvrige arbejdssteder. Så dét gør vi derfor, fortsætter han i pressemeddelelsen.

Nye forretningsgange
Peter Kaas Hammer kom selv til Kemp & Lauritzen i august 2017. Han understreger, at intet i dag peger på uregelmæssigheder andre steder og fremhæver, at virksomheden over de senere år har indført en lang række nye forretningsgange og kontrolforanstaltninger. 

- Og skulle den vise sig at afdække nye, kritisable forhold, vil det jo betyde, at jeg så får mulighed for at få rettet op dér, hvor tingene ikke måtte følge vores retningslinjer 100 procent. Og det er præcis dét, jeg vil med undersøgelsen, siger Peter Kaas Hammer.

Tre sager
De seneste fem år har Kemp & Lauritzen været udsat for i alt tre sager om uregelmæssigheder. Den aktuelle sag om Forsvarets Ejendomsstyrelse, som ligger tilbage i 2016, samt en sag om Bygningsstyrelsen, som blev opfanget tidligere i år. Den tredje vedrører et kundeforhold med en privat virksomhed. Denne sag er fra 2018.

De tre sager har det til fælles, at det var Kemp & Lauritzen selv, der opfangede uregelmæssighederne via egne kontrolsystemer, ligesom virksomheden også selv orienterede kunden om de identificerede uregelmæssigheder.

Fælles for de tre sager er endvidere, at de alle har været af en så grov karakter, at både Kemp & Lauritzen og de tre kunder har måttet bortvise de involverede medarbejdere. I alle tre sager er der desuden indgivet politianmeldelse mod én eller flere medarbejdere.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14