23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Når investeringer bliver et fy-ord og lammer ejendomshandlen

Det forlyder, at verdens regeringschefer i smug smågriner lidt af den amerikanske præsident Donald Trump, når de er samlet.

Om Danmarks erhvervsledere på samme måde smågriner lidt af statsminister Mette Frederiksen og hendes ministre - eller om de ryster i bukserne eller på hovedet - er svært at sige. Der er nemlig grund til både det ene og det andet. Og det gælder også i bygge- og anlægsbranchen.

Lige nu er der fokus på ejendomsmarkedet, hvor skruppelløse spekulanter angiveligt misbruger forskellige paragraffer i forskellige love til at lyn-renovere og hæve husleje og salgspriser.

I den aktuelle debat kan man hurtigt få det indtryk, at ordet investering i sig selv er fjendebilledet af de lede kapitalister, som kun er ude på at fylde egne lommer med guld.

Man behøver slet ikke at være socialist for at fordømme fup-renovering og urimelig udbytning. Det skal naturligvis stoppes. Det er politikernes ansvar og det ansvar eksekverer boligminister Kaare Dybvad.

Men, der er desværre nok mange gode og hæderlige investeringer i ejendomssektoren, som lige nu risikerer at blive skudt til hjørne. Det er dog ikke anderledes end, at investorerne nu nok skal finde ejendomme eller andre projekter at investere i.

Alt er - næsten - bedre end at skulle betale minusrente i banken. Og man har jo stadig lov at ryste på hovedet, når man mødes med ligemænd m/k.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14