23948sdkhjf

Familieboliger rejser sig af asken ved gammel tobaksfabrik

På kanten af Aalborg midtby bliver området ved C.W. Obels gamle tobaksfabrik omdannet til 118 familieboliger. Boligbyggeriet, der er døbt AstaHus, strækker sig over 11.000 kvm. 

Bag byggeriet står C.W. Obel Ejendomme, som har udviklet projektet i samarbejde med totalentreprenøren Raundahl & Moesby samt Erik Arkitekter, Cowi og Brix & Kamp. 

Da planerne for Astahus blev præsenteret gik man efter indflytning i starten af 2020, og det er stadig forventningen, fremgår det nu af en pressemeddelelse om projektet. 

Den gamle fabriksarkitektur går ikke op i røg
AstaHus er opkaldt efter Asta Obel, som i 1956 oprettede Det Obelske Familiefond på grundlag af C.W. Obels tobaksfabrik på Badehusvej. De gamle fabriksbygninger har været familien Obels ejendom siden 1898, og .

Parter bag byggeriet

  • Bygherre: C.W. Obel Ejendomme
  • Arkitekt: Erik Arkitekter A/S
  • Ingeniør: Cowi A/S
  • Totalentreprenør: Raundahl & Moesby A/S

Ifølge partner i Erik Arkitekter, Zoran Juresa, har det været vigtigt at skabe et moderne, arkitektonisk udtryk, uden at den gamle fabriksarkitektur går op i røg: 

- Resultatet er et murværk, som vækker associationer til et 100 år gammelt byggeri – men med et moderne touch. Samtidig er der en fin, stringent rytme i teglmønsteret. Dét skaber en facade, som tilpasser sig bybilledet – på en måde, der ikke er overspillet, men tro mod området, forklarer han i pressemeddelelsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.192