23948sdkhjf
>

LICITATIONEN MENER: Regeringen dræber iværksættertrangen

Set med bygge- og anlægsbriller er der både gode og dårlige elementer i S-regeringens første finanslov.

Virksomheder kan stadig få refusion fra staten i form af sygedagpenge efter den ansattes 30 første sygedage og ikke først efter 40 som oprindeligt planlagt. Der bliver flere penge til at rette op på erhvervsuddannelserne, og selvom vi før på denne plads med rette har stillet spørgsmål ved dens berettigelse, så videreføres Boligjobordningen.Til gengæld viser regeringen i den grad sin manglende forståelse for erhvervslivets vilkår ved at opfylde sit løfte om at hæve arveafgiften ved generationsskifte i familieejede virksomheder fra 6 til 15 pct., der samlet skal give et provenu på en milliard kroner.

At en ekspertgruppe i første omgang skal finde ud af præcist, hvordan de nye regler skal udformes, gør kun forslaget endnu mere skingert og vidner om en regering, der ikke ved, hvilket ben den skal stå på. Samtidig skaber en arbejdende ekspertgruppe kun endnu mere usikkerhed i virksomhederne.

Men nok så vigtig dræber regeringens planer i den grad lysten til at starte egen virksomhed, når man har udsigt til, at ens livsværk på et tidspunkt bliver voldsomt beskattet, hvis næste generation skal tage over.

Regeringen og dens støttepartier har med arveafgiften kastet snøren ud efter en milliard kroner, som er en ren misundelsesskat. Det burde jo ikke ligefrem være rød politik at dræbe arbejdspladser, men det kan det ende med, hvis det bliver sværere at generationsskifte. Ikke ligefrem erhvervsvenligt.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125