23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Konsolidering når en milepæl

Det var vel egentlig kun et spørgsmål om tid, før landets suverænt største rådgivervirksomhed, Rambøll Gruppen, meldte sig i mængden af danske rådgivere, der går målrettet efter en af de større arkitektvirksomheder herhjemme.

Og det er da også et spektakulært opkøb - men måske også et forudsigeligt et af slagsen - som Rambøll har gjort med overtagelsen af Henning Larsen Architects. Rambøll har i forvejen 500 arkitekter ansat på tværs af landegrænser. Og med de 300 Henning Larsen-arkitekter vil Rambøll for alvor kunne være med i den internationale konkurrence.For Henning Larsen var det vel også et spørgsmål om tid, før virksomheden tog skridtet og blev indlemmet i en større rådgivervirksomhed. Store konkurrenter som Arkitema, Årstiderne og Orbicon har de senere år gjort det samme.

For med gårsdagens opkøb kan man konstatere, at konsolideringen af de danske rådgivere og arkitektvirksomheder for alvor har nået en milepæl. De fire største rådgivere herhjemme - Rambøll, Cowi, Niras og Sweco - har inden for de sidste par år købt større arkitektvirksomheder.

Det skaber en mere international rådgiverbranche, hvor de største virksomheder herhjemme vil kunne tage kampen op med de største udenlandske spillere.

Men det vil også gøre det lettere for danske rådgivere at tiltrække udenlandske ansatte for at få den kvalificerede arbejdskraft, der er så udtalt en mangel på i rådgiverbranchen. Derfor er konsolideringen hos rådgiverne så vigtig.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156