23948sdkhjf

Pensionsselskab investerer milliarder i franske ejendomme

 PFA investerer nu for første gang direkte i ejendomme i Frankrig. Det sker med tre investeringer på i alt ca. 3,4 mia. kr., som samtidig er en central udbygning af PFA’s investeringer i udenlandske ejendomme.

- En del af vores investeringsstrategi er at øge vores ejendomsinvesteringer uden for Danmark. Og som led i den strategi har det været naturligt at kigge mod investeringer i Frankrig, som er blandt Europas største og ledende økonomier. Her passer de tre investeringer perfekt ind, og med dem er vores portefølje af udenlandske ejendomsinvesteringer nu oppe på ca. 35 mia. kr., siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA i en pressemeddelelse.

Klassisk Paris-ejendom
Investeringerne sker i en historisk kontor- og boligejendom i centrum af Paris, i servicerede seniorboliger på tværs af Frankrig samt i logistikejendomme i veletablerede franske logistikområder.

PFA investerer knap 1,9 mia. kr. i den klassiske ejendom Square d’Orleans i Paris.

Ejendommen ligger centralt i den franske hovedstad, hvor der er et begrænset udbud og en høj efterspørgsel efter både kontorer og boliger. Ejendommen er på cirka 13.700 kvm fordelt på ca. 5.500 kvm bolig og ca. 8.200 kvm kontor. Ejendommen renoveres og ombygges henover en længere periode og omdannes således til en moderne og inspirerende co-working/co-living ejendom.

Servicerede seniorboliger
PFA investerer cirka 750 mio. kr. i et separat mandat inden for servicerede seniorboliger, hvor det forventes at opnå en portefølje på ca. 1.300 seniorboliger fordelt på 10-15 ejendomme på tværs af Frankrig.

Der investeres løbende i seniorboligejendomme, som enten er opførte og skal udvikles eller leveres færdigbygget. Alle ejendommene udlejes til en professional operatør, som leverer en række services. Boligerne er målrettet gruppen af såkaldt uafhængige seniorer.

Baggrunden er, at antallet af ældre over 75 år er kraftigt stigende i Frankrig, hvor særligt antallet af uafhængige seniorer vokser betydeligt.

- Investeringerne i Frankrig har alle fokus på megatrends. For eksempel bidrager investeringen i seniorboliger til at imødekomme det voksende behov for servicerede seniorfaciliteter, der følger af en aldrende fransk befolkning. Samlet er der tale om tre solide og langtidsholdbare investeringer, der skal bidrage positivt til afkastet på kundernes pensionsopsparinger, siger Michael Bruhn i pressemeddelelsen.

Franske logistikområder
Logistiksektoren i Frankrig forventes at opleve fortsat vækst med øget efterspørgsel, hvilket blandt andet understøttes af stigende e-handel.

Derudover er det franske logistikmarked præget af et begrænset udbud af især moderne og effektive logistikejendomme.

I den forbindelse investerer PFA ca. 750 mio. kr. i et separat mandat inden for logistikejendomme i Frankrig. Der investeres løbende i logistikejendomme, som enten er opførte og skal udvikles eller leveres færdigbygget.

Rent geografisk er der fokus på logistikejendomme beliggende nær bycentrum, havne og lufthavne i veletablerede franske logistikområder og byer som eksempelvis Bordeaux, Lyon, Lille og Paris. brahe

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157