23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Naturligt at holde lidt igen med nye job

Der var beskedne 250 nye job i bygge- og anlægsbranchen i september, viser de nye tal fra Danmarks Statistik.

Set fra et fremtidsperspektiv er det jo nok et udtryk for, at der visse steder i bygge- og anlægsbranchen er flere ubekendte i forhold til kommende opgaver. Tag bare den længe ønskede infrastrukturplan, som nu har været et ønske længe til skiftende regeringer. For det er ikke ligefrem fordi, at de store infrastrukturprojekter venter lige om hjørnet. Og det får jo naturligt, anlægsvirksomhederne til at holde lidt igen med ansættelserne.

Og trods flere modsatrettede analyser om boligbyggeriet - så sent som i går var analysevirksomheden Byggefakta og Dansk Byggeri i Licitationen - Byggeriets Dagblad lidt uenige om udsigterne for boligbyggeriet - er der fra flere sider også tegn på, at nybyggeriet af boliger ikke vil have samme fart på som tidligere år.

Derfor er det jo ganske naturligt, at bygge-og anlægsvirksomhederne holder lidt igen med ansættelserne. I øvrigt som resten af dansk erhvervsliv, hvor der i september samlet blev skabt omkring 900 nye job i forhold til august.

I stedet handler det om at fastholde de medarbejdere, som virksomhederne har. Ikke mindst seniorerne, som byggeriet i den grad fortsat har brug for.

Den ringe jobvækst er vel nærmere et udtryk for at virksomhedernes rettidige omhu. Og satsning på den ekspertise, som allerede er internt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109