23948sdkhjf

Rejsegilde for boligselskabs hjertebarn

STB Byg har siden foråret været i gang med at opføre de 40 boliger, fællesarealer og aktivitetscenter, der udfør Skovvang Demenscenter i Allerød. Arbejdet er kommet så langt, at bygherren, Furesø Boligforening, har fejret fremdriften med rejsegilde, skriver boligselskabet KAB på sin hjemmeside.

– Det her har været vores hjertebarn i Furesø Boligselskab, for Plejecenter Skovvang er vores første plejecenter, og nu fik vi så muligheden for at bygge et demenscenter i forlængelse af det. Plejecenteret er så vellykket, så det var naturligt for os også at bygge demenscenteret, sagde næstformand for Furesø Boligselskab, Anette Ågård Nielsen, i sin tale ved rejsegildet.  

STB Byg samarbejder med Karlsson Arkitekter, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Ingeniør’ne og Thing & Brandt landskabsarkitekter på projektet. 

Fællesskaber imod ensomhed
De 40 boliger i demensplejecentret, som opføres i forlængelse af det eksisterende Skovvang Plejecenter, er fordelt på fire boliggrupper, hvor beboerne i hver gruppe deler fælles opholds – og spisestue.

Boligerne etableres som mindre to-rumsboliger, og store vinduespartier for at 'trække' naturen indenfor. Samtidig indrettes der fleksibelt, så boligerne kan omdannes til en et-rums bolig efter beboerens behov. 

Ud over den private bolig, får beboerne via de indbydende fælles opholdsrum mulighed for nærvær, fællesskab og aktivitet med hinanden og med personalet. 

- Det er blandt andet tænkt ind i projektet, hvordan vi kan forebygge ensomheden. Derfor er der i udformningen af boligerne tænkt på små fællesskaber, som er ideelle for de fleste. Enhederne hænger også naturligt sammen, så man kan blive en del af et større fællesskab, hvis man ønsker det, sagde Allerøds borgmester Karsten Längerich ifølge KAB ved rejsegildet.

Omkring plejecentret etableres rekreative, grønne områder, der skærmer mod Banevang. Fra opholds- og spisestuerne får beboerne adgang til fælles indre gårdhaver. 

Holder planen står Skovvang Demenscenter klar i maj måned næste år.

Omfang og økonomi

Skovvang Demensplejecenter omfatter 40 boliger á ca. 65 kvm inkl. boligernes andel af fællesarealer, i alt 2.692 kvm. Hertil kommer servicearealer samt aktivitetescenter 624 kvm, samt udearealer på 181 kvm. I alt ca. 3.300 kvm.

Totalentreprenørens entreprisesum er oplyst til 51 mio .kr.


Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172