23948sdkhjf

Thehus får ny "gammeldags" butik

Østerlandsk Thehus har udvidet med butik på Frederiksberg. Indretningen er inspireret af den originale butik på Nørreport og den karakteristiske stil fra 1800-tallet

Der bliver holdt fast i den velkendte indretning med inspiration fra 1800-tallet i den nye butik på Frederiksberg, som Østerlandsk Thehus har åbnet for nylig.

For eksempel er loftet udført i glas med håndlavet stuk, og købmandsdisken er en tro kopi af den originale fra butikken på Nørreport.

- Opbygningen af den nye butik har stået på i flere måneder, og det har derfor været en enormt krævende, udfordrende og samtidig spændende opgave at skabe en butik med inspiration fra 1800-tallet ud af nærmest ingenting. Det er på papiret en fuldstændig umulig opgave, som vi nu er nået i mål med og er rigtig stolte af, siger Torben Svendsen, direktør hos Østerlandsk 1889 Copenhagen, i en pressemeddelelse.

Gulvet er inspireret af Tivoli
Han understreger, at detaljen spiller en betydelig rolle.

- Alt har betydning, og gulvet er ingen undtagelse, lyder det fra direktøren.

- Vi er lykkedes med vores vision om at genskabe en speciel stilart i et splinternyt gulv, hvor farven og mønstret markerer den måde, vi i Europa fortolkede Kina i 1800-tallet med spraglet mønster og små krummelurer, som man også forbinder med Tivoli, siger han.

Mere om Østerlandsk Thehus

Østerlandsk Thehus blev grundlagt i 1889 af den danske marinesoldat, menig Søren Vilhelm Jacobsen.

Han havde deltaget i den engelske Dronning Victorias 50 års jubilæum i 1887. Her havde det engelske Admiralitet budt på en the, som Søren Vilhelm Jacobsen tog opskriften med hjem på. Og i København grundlagde han Østerlandsk Thehus.

Tre generationer af familien Jacobsen har ejet og styret Østerlandsk Thehus frem til 1981. Her overtog Evy Svendsen firmaet, som nu er overdraget til Torben Svendsen.
Kilde: Østerlandsk Thehus’ hjemmeside

Arkitekten, der stod bag designet af Østerlandsk Thehus på Nørreport, har netop også været involveret i at tegne Tivoli og det kinesiske tårn. Selve gulvet er et victoriansk klinkegulv fra Mosaikhjørnet.

- Det har været et spændende projekt for os at være involveret i, da vi har arbejdet på at finde det rette match mellem klinker og fortællingen bag Østerlandsk Thehus, der går tilbage til dengang, Tivoli blev bygget. Tiden er ikonisk, og det skulle klinkerne selvfølgelig imødekomme på bedste vis, siger Mosaikhjørnets direktør, Tanja Foged.

- Vi besluttede at vælge victorianske klinker i en mørkerød farve, der rammer tiden og den oprindelig indretning fra butikken på Nørreport utrolig godt. Mønstret er legende og ekstravagant uden at kræve for meget opmærksomhed, da der i forvejen sker rigtig meget i butikken med hensyn til farver og detaljer, og derfor har gulvet også til formål at binde det hele sammen og skabe en rolig og gennemført grundstemning, fortsætter hun.

Efter flere måneders arbejde på butikken på Frederiksberg står endnu en butik snart klar til at blive istandsat. Det gælder på Strøget i København.
jsk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11