23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Socialt udsatte med i udbudsmaterialet

Det er hjælp til selvhjælp, når entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen sammen med en række samarbejdspartnere nu vil forsøge at udarbejde en guide, som skal gøre det lettere for byggeriets virksomheder at skabe social beskæftigelse.

På den ene side handler det jo om for virksomhederne at kunne rekruttere bredere end i dag. Og på den anden side handler det om at få de socialt udsatte til at interessere sig for byggebranchen.

Hvis det lykkes, ligger der også en kolossal samfundsgevinst i at få skabt den rummelighed på arbejdsmarkedet, som gør det muligt at få flere grupper i samfundet i reel beskæftigelse i stedet for passiv forsørgelse.

Projektet har fået titlen "Social beskæftigelse - byggebranchens guide til at løfte socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet" og det overordnede formål er at indfri byggebranchens store potentiale for at skabe social beskæftigelse og få flere bygherrer til at prioritere det sociale ansvar.

Det betyder også, at der fokuseres på, at samfundsansvar fremover bliver en del af udbudsmaterialet og kontraktforholdene i byggebranchen.

Det falder fint i tråd med en branche, som i de senere år har engageret sig aktivt i bæredygtighed og klimakamp. I stedet for at sidde på hænderne og afvente situationen, så er byggebranchen nu for alvor med til at sætte dagsordenen.

Det er også en gevinst for samfundet!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.117