23948sdkhjf

Slut med fejl og grimme revner

Ny kampagne skal bremse fejl i det murede byggeri, der koster byggebranchen en kvart milliard kroner årligt

Fejl i det murede byggeri koster hvert år den danske byggebranche op mod en kvart mia. kr. i samlede omkostninger.

En rundspørge foretaget blandt 72 eksperter inden for det murede byggeri fastslår, at fejl i det murede byggeri estimeres til at koste den danske byggebranche 223.000.000 kr. om året.Det har fået Brancheorganisationerne Danske Tegl, Murersektionen under Dansk Byggeri og Københavns Murerlaug til at gå sammen om kampagnen De 10 Bud, der nu skal rådgive om og løfte kendskabet til de typiske fejl i det murede byggeri.

Rundspørgen tegner ifølge organisationerne et tydeligt billede af, at det specielt er manglende eller dårlig afdækning af murværket, som koster branchen dyrt.

Derfor er kampagnes ambition i første omgang at få de udførende til at dække deres murværk bedre af mod nedbør, frost og direkte sol.

- Afdækning af murværk er en uhyre vigtig disciplin. Manglende eller forkert afdækning kan betyde omfattende skader, der både koster mange penge og kan have vidtrækkende konsekvenser. Det er desværre en kendt problematik, vi til stadighed konfronteres med, så kampagnen har helt sikkert et potentiale til at kunne minimere fejl i det murede byggeri, siger Christian Dahl Pedersen, oldermand hos Københavns Murerlaug.

Bruger vidoer og huskelister
Gennem hele november vil murere og entreprenører blive mødt med budskabet på landets byggepladser og sociale medier.

Derudover er vidensportalen De10bud.dk blevet etableret, som gennem instruktionsvideoer, vejledninger og huskelister skal medvirke til at eliminere fejl i byggeprojekter.

- Det fejlfrie murværk er et af de steder, hvor den danske byggebranche kan spare store millionbeløb mod en ganske beskeden indsats, siger Gitte Krusholm Nielsen, adm. direktør for Danske Tegl, i en pressemeddelelse.

Skal fremme god byggeskik
Kampagnen er længerendevarende og vil udrulle flere kampagner målrettet arkitekter, bygherrer, ingeniører, murere og andre faggrupper i byggeriet.

- Vi anerkender, at det udførende led har et medansvar for fejl og skader i det murede byggeri. Vores håb er, at kampagnen kan være med til at fremme god byggeskik, siger Peter Andersen, formand for Murersektionen under Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.
kargaard

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.156