23948sdkhjf

Holbøll uddanner fremtiden

Hos Holbøll hersker der ingen tvivl om, at investeringen i unge mennesker er vejen frem. Med mere end 70 år på bagen har entreprenøren set værdien i at uddanne sine egne fremtidige medarbejdere og præge dem med et stærkt værdisæt og en høj arbejdsmoral

Hos Holbøll er 10% af staben lærlinge eller praktikanter, og sådan vil det også være i fremtiden. Holbøll har nemlig set værdien i at uddanne sine egne folk. Desuden sætter den erfarne entreprenør pris på den energi, de unge mennesker bringer med sig.
– Vi har en forholdsvis lav gennemsnitsalder hos os på 38 år. Men vi har også flere ældre medarbejdere, som har været hos os i mange år, og dem gør vi meget for at holde på. Kombinationen af de unge og de ældre giver en rigtig god dynamik, og begge parter kan virkelig lære meget af hinanden, forklarer Carl-Ole Holbøll, administrerende direktør i Holbøll.

Det skal være sjovt at gå på arbejde

Mantraet hos Holbøll er, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Man skal udfordres, både som virksomhed og som individ. Den samme tilgang gør sig gældende for de lærlinge, som Holbøll tager ind. De unge skal føle, der er mulighed for udvikling, også hvis de gerne vil noget andet end at være på byggepladsen. Det er vigtigt, at dem der kan, og gerne vil, bliver skubbet frem.
– Vi støtter op om videreuddannelse og giver gerne mere ansvar til den enkelte. Som virksomhed skal vi give de rigtige betingelser for vækst hos de unge, på den måde får vi, og resten af branchen, kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, siger Carl- Ole Holbøll.

Som lærling hos Holbøll tillærer man sig ikke kun de faglige kvalifikationer. Det stærke værdisæt og den høje arbejdsmoral er noget Holbøll ser som en del af fagligheden.

Alle lærlinge opfostres med, at man overholder de aftaler der indgås, også de aftaler der kræver en ekstra indsats. Man følger altid op, og udbedrer de fejl der måtte være og er desuden er god og behagelig kollega at at arbejde sammen med. Selv går Carl- Ole Holbøll og den øvrige ledelse forrest som det gode eksempel.
– Vi er jo virksomhedens ambassadører,og vi kan ikke lære de unge noget, som vi ikke selv praktiserer, siger Carl-Ole Holbøll.

Lokalt forankret

Holbøll er meget aktiv i lokalområdet ved Næstved. Virksomheden sponsorerer lokalsporten og foreninger og har et tæt samarbejde med EUC, som er Erhvervs
Uddannelsescenteret i Næstved. Det er også derfra de fleste af virksomhedens lærlinge kommer fra.
– Vores synlighed i lokalområdet bidrager helt sikkert til at mange husker os, når de skal søge læreplads. Når de unge søger ind hos os, er de ofte i tvivl om, hvilken erhvervsfaglig retning de skal vælge, også selvom de måske har en interesse for branchen. Hos Holbøll giver vi dem plads til at eksperimentere med deres faglige interesser, og undersøge hvad anlægsbranchen har af muligheder, siger Carl-Ole Holbøll.

Alle skal have en chance

Og alle er velkomne til at søge ind til Holbøll. Entreprenøren mener, at alle unge skal have en chance for at uddanne sig. Nogle unge skal tages mere i hånden end andre,
nogen skal have et skub og andre skal have klare, faste rammer. Der er plads til det hele hos Holbøll. Virksomheden tager udgangspunkt i den unge, og teamer dem op med en mester der har erfaring og evner til at rumme de behov og den bagage der følger med.
– Det er ingen hemmelighed, at nogle mestre er mere pædagogiske end andre. Og der er behov for begge dele, det handler om at sætte folk rigtigt sammen. Hvis der kommer en ung mand eller kvinde herned, som har haft det svært, så ved vi godt, at det kan blive et langt, sejt træk, men min erfaring siger mig, at med den rigtige indsats, så kommer der værdifulde og dygtige medarbejdere ud i sidste ende. Alle skal have en chance, siger Carl-Ole Holbøll.
Når Holbølls lærlinge har afsluttet deres elevtid, opfordrer virksomheden til at søge ud og prøve nye græsgange. I op mod 75% af tilfældene vender de færdiguddannede folk tilbage efter et par år med ny viden i rygsækken.
Hos Holbøll ses det derfor som en solid investering i fremtiden.

De unge fortæller

Kevin er i dag projektleder hos Holbøll. Han startede i mesterlære og var, ifølge Kevin selv, altid på jagt efter nye udfordringer med store ambitioner. Kevin har altid følt at Holbøll har støttet ham i jagten på nye udfordringer og har løbende matchet hans ønsker og behov med opgaver, der svarede til hans ambitionsniveau og kunnen.
– Jeg var sindssyg heldig at finde et firma, der har samme ambitioner som mig. Der har været fri leg, og jeg har kunnet udvikle mig uden begrænsninger. Når jeg har løst en opgave, kommer der altid endnu en, hver gang med mere ansvar. Der er blevet bakket op og vist en enorm tillid til mine evner, siger Kevin Petersen. Kevins udvikling i koncernen har flyttet ham om på den anden side af skrivebordet, hvilket altid har været en del af planen. Kevin har oplevet god, faglig sparring og en uformel tone, når der en gang imellem laves en fejl. Fejl anses som gode lærepenge, og Kevin føler aldrig, der er blevet kigget skævt til ham, hvis der er opstået problemer i en konkret sag.
Kevin Petersen ser sig selv som en del af Holbølls team mange år endnu, og fortsætter gerne med at gøre karriere i virksomheden.

– Vi er et godt match, fordi jeg får lov at udleve mine ambitioner. Det er en virksomhed, der gør meget for sine lærlingene og medarbejdere. Hvis der er nogen, der har det svært med nogle ting, så gør man lidt mere ud af at hjælpe dem. Der tages meget hånd om dem, der har brug for det. Det er synd for dem, der ikke får lov at opleve Holbøll indefra, for det er virkelig en virksomhed udover det sædvanlige, afslutter Kevin Petersen.
Sideløbende med arbejdet hos Holbøll tager Kevin Dansk Byggeris Projektlederuddannelse. Uddannelsen er sponsoreret af Holbøll og Kevin forventes færdiguddannet i april 2020.

Lucas er lærling hos Holbøll og har været det siden 1. januar 2019. Uddannelsesforløbet har indtil videre budt på mange spændende opgaver, og Lucas glæder sig over, at Holbøll varetager så mange varierende projekter, som han får lov at være en del af.
– Det er rart, at få lov til at prøve så meget forskelligt. Det er ikke en selvfølge hos andre virksomheder, at man bliver prøvet af på den måde, forklarer Lucas Nielsen.
Lucas sætter pris på det stærke, sociale sammenhold blandt medarbejderne hos Holbøl, hvor der er en overbevisning om, at alle er lige meget værd. Man taler pænt til hinanden og hjælper hinanden i det daglige. På samme måde som Kevin, oplever Lucas, at Holbøll er gode til at udfordre lærlingene på de områder, hvor der er mulighed for vækst.

– Jeg synes, de er rigtig gode til at holde øje med, hvad man er dygtigt til og så udfordre en i den retning. På den måde bliver man bevidst om sine evner, og kan blive endnu bedre, siger Lucas Nielsen. Lucas håber at kunne fortsætte i Holbøll mange år endnu, og har planer om at videreuddanne sig til kloakmester.

HOLBØLLS PROJEKTER
Holbøll er fuldt beskæftiget på metro-byggeriet i København. Holbølls egen maskinpark rummer en Teleskopgraver, som er lavet til lige netop den type
graveopgaver, som metroen kræver. Holbøll står for udgravning af Metrostationerne i Sydhavnen for Tunn3l. Det er 2 stationer på i alt ca. 80.000 m3.
Holbøll er ligeledes i gang med etablering af 2 byggegruber for de første 2 fundamenter til den nye Storstrømsbro for det italienske Joint venture SBJV.
Gruberne er etableret med op til 25 meter spunsjern. Som har været en spændende udfordring for Holbøll.


Entreprenørfirmaet Holbøll A/S blev grundlagt i 1947 af Carl Holbøll
Holbøll A/S udfører alle former for anlægsopgaver inden for jord, beton, kloak, belægning og fundering.
Derudover udfører virksomheden et stadig stigende antal projekter inden for klimasikring, LAR samt kystsikring for private og offentlige bygherrer.
Holbøll A/S beskæftiger i dag 130 medarbejdere.
Virksomheden råder over egen maskinpark og maskinværksted.
Dermed øges fleksibiliteten og sikrer at virksomheden altid har de korrekte maskiner til de påkrævede projekter til tiden. Den daglige drift administreres af henholdsvis administrerende direktør Carl-Ole Holbøll samt Hans Henrik Olsen, der er fungerende teknisk direktør og medejer med 20% af aktiekapitalen.
En af Holbølls mærkesager er udsatte børn og unge. Blandt andet støtter virksomheden organisationer, der hjælper børn gennem ekstraordinært svære perioder i livet.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11