23948sdkhjf

Efterspørgslen overrasker vinduesproducent: Opruster to år før tid

I april sidste år lancerede Outline Vinduer træ/alu-vinduet Daylight, og det lader til at være faldet i god jord hos danske boligejere. I hvert fald er efterspørgslen nu så stor, at vinduesproducenten i nordjyske Farsø har måttet investere i to specialbyggede CNC-anlæg for at følge med

– Efterspørgslen på vores nye Daylight-serie har været meget højere, end vi overhovedet har turdet håbe på. Da vi lancerede serien for halvandet år siden, forventede vi først at nå op på vores nuværende produktionsniveau på tre eller fire år. Men allerede nu – på kun den halve tid – er den målsætning blevet indfriet, siger Outline Vinduers direktør, Jens Sørensen.

Ifølge ham skyldes den stor efterspørgsel, at Outline med Daylight-serien har skabt et vindue, der giver op til otte pct. mere lysindfald end et traditionelt vindue, og desuden har et slankt design, der gør sig godt i renoveringsmarkedet

– Den ældre boligmasse mangler typisk naturligt lysindfald og har ofte store udhæng. Her mærker og ser man virkelig en afgørende forskel på traditionelle karm/ramme-konstruktioner og den nye Daylight-serie, lyder det fra direktøren.

Skræddersyede anlæg
De to nye CNC-anlæg er i endnu højere grad skræddersyede til at producere den nye vinduesserie, så de kan få den ultrasmalle karm og ramme, som giver det store lysindfald.

– Tidligere havde vi et enkelt bearbejdningscenter til at løfte produktionen af Daylight-vinduer, hvilket det indtil nu har klaret til UG. Men med vores to nye, højteknologiske CNC-anlæg, som er bygget med fokus på at producere Daylight-serien, bliver produktionen nu endnu bedre. Samtidig skal anlæggene understøtte vores lynleveringskoncept, hvor vi kan levere vinduerne på ned til fire dage, og således kan vi på flere parametre imødekomme den store efterspørgsel, som vi forventer vil stige yderligere i fremtiden, fortæller Jens Sørensen.

Mere læring til lærlinge
Udover at bidrage til selve produktionen giver de to nye anlæg også Outline Vinduers medarbejdere mulighed for at beskæftige sig endnu mere med højteknologiske produktionsanlæg.

– Med de nye anlæg kan vores medarbejdere lære mere om højteknologiske produktionsløsninger, som har vundet indpas i vores branche de seneste år. Det er især en fordel for vores lærlinge, da uddannelserne nærmest stiller krav om, at de skal lære at betjene teknologiske produktionsanlæg. På den måde kan vi også tilbyde endnu mere til vores lærlinge både nu og på sigt, slutter Jens Sørensen.

Outline er godt i gang med at oplære deres medarbejdere i at betjene anlæggene og samle nødvendigt data ind, så produktionsprocesserne bliver finpudset. Det forventes således, at de to nye CNC-anlæg kører på fuld kraft fra slutningen af 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125