23948sdkhjf

Aart vinder multisal uden fast størrelse - skal hjælpe hjemløse fra herregård til hverdag

Tegnestuen Aart Architects har vundet Realdanias parallelopdrag om at udvide Møltrup Optagelseshjem, så beboerne får nye muligheder for fritidsaktiviteter. Rent fysisk bliver rammen en ny multisal, der i udgangspunktet er tænkt at være 2.600 kvm. 

Møltrup Optagelseshjem er indrettet i en hvidkalket herregård fra 1700-tallet nær Herning. Den gamle herregård er i dag hjem for hjemløse mænd, der ønsker at lægge alkohol og stoffer bag sig samt få hjælpe til med at drive gården er her en naturlig del af hverdagen.

For at favne fællesskabet på gården har Aart har udarbejdet et proces- og konceptforløb for udviklingen af den nye multisal. Målet har været at udvide optagelseshjemmet med et 'Livsrum for udfoldelse', der skaber nye muligheder for fritidsaktiviteter for de beboere, der endnu er for socialt udsatte til at begive sig ud i samfundet.

Fakta: Ny multisal ved Møltrup Optagelseshjem

Hvor: Møltrupvej 70, 7480 Vildbjerg

Bygherre: Møltrup Optagelseshjem

Størrelse: 2.600 kvm*

Arkitekt: Aart Architects

* Kan skaleres alt efter, hvor mange penge det bliver muligt at skaffe til udviklingen af projektet.

Kan skaleres alt efter behov
Med multisalen er det tanken at udvide herregården med en ny bygningslænge. Det vil ske i naturlig forlængelse af den eksisterende, klassiske bygningsstruktur, så multisalen indskriver sig i gårdens lange historie og formål som optagelseshjem i dag. 

– Samtidig med at have dyb respekt for stedets historie har vi ønsket at signalere, at her sker noget særligt. På afstand vil multisalen derfor indskrive sig som en naturlig del af den eksisterende bygningsstruktur, mens den tæt på vil åbne sig som et alsidigt og transparent rum i tæt kontakt med omgivelserne, siger Mikkel Seier Christoffersen, leder for renovering og transformation hos Aart Architects, i pressemeddelelsen.

Med proces- og konceptforløbet er også lavet et fleksibelt oplæg, der kan skaleres alt efter, hvor mange penge det bliver muligt at skaffe til udviklingen af multisalen. Møltrup Optagelseshjem er derfor i dialog med en lang række fonde og har allerede fået en bevilling på tre mio. kr. fra Herning Kommune.

Med den kommunale bevilling er deadline sat til den 1. januar 2020 for projekteringen af multisalen. Bevillingen er afsat under forudsætning af, at Møltrup Optagelseshjem opnår tilstrækkelig ekstern finansiering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156