23948sdkhjf

Innovation, teknik og processen er hyldet ved Building Awards

Et robotanlæg, en usynlig solfanger og partnerskabet Trust har vundet hver sin pris ved årets Building Awards i København

Innovationprisen
Modulbyggeren Scandi Byg fra Løgstør har installeret et nyt robotanlæg, der fremstiller gulve, vægge og lofter i høj og ensartet kvalitet. Det er det første og eneste af sin art i Danmark og skal sætte standarden for fremtidens byggeri med en innovativ og bæredygtig byggeproces.

For det har Scandi Byg her til aften vundet Innovationsprisen.

- Virksomheden går forrest og demonstrerer, hvordan man kan øge produktiviteten og skabe større fleksibilitet i en tid, hvor manglen på kvalificeret arbejdskraft er udtalt. Samtidig har vinderen bragt ny viden i spil ved at samarbejde med lokale robotvirksomheder om projektet, lyder det fra juryen.

De to andre finalister var Dalux for Augmented Reality-teknologi til byggeriet og 3XN/GXN for projektet Circle House

Teknikprisen
En usynlig solfanger udviklet af virksomheden Listech IVS vinder Teknikprisen.

Særlige solfangere lægges under fliser og kan være med til opvarme eksempelvis et hus.

- Det er en løsning, der imødekommer flere udfordringer på samme tid, og samtidig bidrager til at reducere klimapåvirkningerne ved at benytte sig af solen som vedvarende energikilde, lyder det fra juryen.

Christensen & Co. var også blandt finalisterne for lysprojektet i K.B. Hallen, mens Airtjek ApS var i spil for en ny ventilationsløsning.

Procesprisen
Procesprisen gives til et projekt eller organisation, som har bidraget til at udvikle samarbejde og arbejdsprocesser inden for byggeriet. Og det har Partnerskabet Byk med Trust, som vinder årets Procespris.

Det er et strategisk partnerskab for Københavns Kommune, der består af seks virksomheder.

-Det er imponerende hvordan et tillidsbaseret strategisk partnerskab mellem seks forskellige virksomheder, som first mover eksekverer så avanceret procesarbejde på en enorm portefølje af byggeprojekter og samtidigt har overskud til at sprede ringe i branchen med aktiv vidensdeling og åbenhed, lyder det fra juryen

DTU’s bygning 310 og teamet bag renoveringen af Falkoner Center i København var også blandt finalisterne.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Building Awards 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094