23948sdkhjf

GSV rykker ind til kernen af udlejning

Med det seneste frasalg af stilladser og pavilloner, vil GSV Materieludlejning fokusere skarpt på materieludlejning til bygge- og anlæg. Den organiske vækst skal skaffes med markedsandele

Der er stillet skarpt ind på bygge- og anlægsbranchen hos GSV Materieludlejning.

Og den seneste tids frasalg af aktiviteter, som er perifere i forhold til virksomhedens målsætning, understreger, at man mener det alvorligt på direktionsgangen i GSV og hos ejeren Catacap. GSV Materieludlejning skal vokse yderligere inden for udlejning af materiel til bygge- og anlægssektoren.

- Det er en rendyrket strategisk beslutning med de frasalg, vi nu har foretaget, og jeg vil gerne understrege, at nu kommer der ikke mere sådan lige med det samme på den front, siger Dan Vorsholt, CEO i GSV til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Sund økonomi
Og frasalget har intet med økonomi eller dårlig indtjening at gøre:

Landets største udlejer

GSV havde i 2018 en samlet omsætning på 834 mio. dkk 500 medarbejdere fordelt på 30 lokationer i hele landet GSV er ejet af kapitalfonden Catacap

Pavillon:
GSVs pavillonforretning omsatte i 2018 for 123 millioner. I alt flytter 14 ansatte med over i Temporary Space Nordics, TSN når konkurrencemyndighederne har godkendt salget – forventeligt før årsskiftet.
Karsten Jørgensen fortsætter som CEO i den nye konstellation.
Temporary Space Nordics er ejet af Procuritas.

Stillads:
Fem medarbejdere flytter med til Solrød Stilladser, der overtager GSVs tidligere plads på Industriholmen i Hvidovre i løbet af de næste måneder.

- De to området ligger faktisk højt på listen over bedst indtjenende enheder i virksomheden, så det er ikke derfor, vi sælger fra. Det handler om, at kundegrupperne er lidt for forskellige, og der er for lidt overlap mellem de kunder, der lejer pavilloner, og de der lejer maskiner og materiel. Med andre ord, er der for lidt synergi. Det kræver et andet fokus end vi har, at være på pavillonmarkedet, og der er rigtig gode muligheder for at udvikle den del af forretningen, med det rette lederskab og i det rette setup, og det tror vi, kommer til at ske nu med de nye ejere, siger Dan Vorsholt.

- Det er noget vi har haft i planen et stykke tid, men vi har haft travlt med at implementere vort seneste opkøb, Ramirent i vores forretning, så det skulle vi lige have på plads først, siger han til avisen. Firmaet købte før Ramirent også virksomheden Bramsnæs Maskinudlejning, som i dag også er en integreret del af forretningen.

- Vi har de seneste år fulgt en ambitiøs plan, som har rykket os tættere på vores kunder. Vi skaber partnerskaber ude på byggepladserne og driver samtidig en positiv udvikling gennem investeringer i bæredygtigt materiel. Frasalget handler i korte træk om, at vi fokuserer helt ind på det, der giver mest værdi for vores kunder i dag og i fremtiden, siger Dan Vorsholt.

Ikke flere frasalg
GSV vil stadigvæk tilbyde letvogne, rullestilladser, moduler og containere til byggepladser, ligesom virksomhedens egen modul-fabrik i Vamdrup vil fortsætte. Her er ca. 20 medarbejdere beskæftiget. Med frasalget af de to forretningsområder har GSV nu den ønskede organisatoriske form.

- Vi forventer flere investeringer i vores nuværende forretning, hvor vi sammen med vores kunder vil drive en positiv udvikling og investere i bæredygtige byggepladser og materiel, siger Dan Vorsholt.

Har en plan
Dan Vorsholt ønsker ikke at rykke ud med hele planen, men siger:

- Vi er fuldt ud klar over, at markedet er stagnerende i øjeblikket, og nogle usikkerhedsmomenter gør sig gældende. Især anlægssiden er for nedadgående, men der er dog projekter derude endnu. Men markedet er også usikkert på renoveringsdelen, for vi kender endnu ikke betydningen af det eventuelle indgreb, som regeringen diskuterer over for boligrenoveringen af lejligheder i de store byer, og som kan ramme andre steder utilsigtet, siger han.

Dan Vorsholt vil have den organiske vækst op fra de 2-3 procent, virksomheden har præsteret i de senere år.

- Det er for lidt, og det kommer i de kommende år til at handle om markedsandele. Vi har lige nu ca. 29-30 procent, men det kan godt blive mere, siger han.

Så banen er kridtet op til konkurrence på udlejningssiden:

- Det er der egentligt ikke noget nyt i, men der er ingen tvivl om, at konkurrencen vil givetvis blive skærpet i det kommende år, siger han til Licitationen.

Læs mere om: GSV
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157