23948sdkhjf

- Vi bygger et fagligt fyrtårn

Nybyggeri til 41 mio. kr. med plads til genoptræning af borgere med alvorlig hjerneskade

Region Midtjylland bygger 10 nye døgnpladser til intensiv genoptræning og rehabilitering af borgere med alvorlig hjerneskade efter endt sygehusbehandling. 

Nybyggeri til 41 mio. kr., som bliver en tilbygning til regionens Bo-, Rehabiliterings- og Aktivitetstilbud i Hammel, får 9,59 mio. kr. i støtte af Den A.P. Møllerske Støttefond. 

- Vi bygger et fagligt fyrtårn. Fondsstøtten betyder, at vi kan bygge i høj kvalitet og tilbyde optimale betingelser for at hjælpe borgerne videre i livet efter en alvorlig hjerneskade, siger regionsrådsformand Anders Kühnau, i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland. 

Byggeriet bliver på 1.599 kvm og skal ud over de 10 boliger også rumme fællesrum, fysioterapi, træningsrum, samtalerum, kontorer og mødelokaler.

Lyset følger døgnets rytme
Nybyggeriet tager udgangspunkt i den nyeste viden om arkitekturens betydning for velvære og helbredelse, såkaldt helende arkitektur. 

Tagdækkervejs medarbejdere har arbejdet tæt sammen med de arkitekter, der har tegnet huset. Resultatet er et byggeri med naturlige træningsmuligheder "alle steder" inde og ude. Husets får bl.a. fysioterapi med udendørs træningsterrasse, lys der følger døgnrytmen og ekstra lyddæmpning til gavn for beboernes velvære, koncentration og mentale overskud. 

Når nybyggeriet står færdigt i begyndelsen af 2021, får Tagdækkervej plads til 24 faste beboere og 10 beboere på midlertidige genoptræningsophold.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141