23948sdkhjf

Højhus til 600 mio. kr. og 600 studerende i Aarhus

Går alt efter planen kan mere end 600 studerende rykke ind i de helt nye studieboliger på Katrinebjerg i Aarhus ved studiestart i sommeren 2022. Her opfører BaseCamp Student sit fjerde danske projekt med studieboliger og det første uden for Storkøbenhavn. 

Plangrundlaget er på plads for komplekset, der får 17 etager og har en forventet projektsum på over 600 mio. kr. Det skriver BaseCamp Student i en pressemeddelelse. 

Fakta: BaseCamp Katrinebjerg

- 570 studieboliger, alle med eget bad og køkken

- 17 etager og 20.000 kvm, heraf 3.000 kvm fællesareal

- Projektsum: Over 600 mio. kr.

- Byggestart juli 2020, indflytning august 2022

- Tegnestue: Lars Gitz Architects

- Entreprenør: Afgøres senere

Studenterhøjhuset får 570 boliger, alle med eget bad og køkken, og hovedparten er beregnet til én person. Bygningen får 3.000 kvm fællesareal med fx bibliotek, studierum, biograf, fitness, café, fælleskøkkener, gaming, hobbyrum og loungeområder. Alle boliger og fællesområder indrettes med specialdesignede møbler som led i BaseCamp Students fuldservice-koncept. 

En brik i udviklingen af Katrinebjerg
BaseCamp Katrinebjerg opføres på pålægsproducenten Defcos gamle grund, som er købt af Domis Ejendomme i Aarhus. På en anden del af Defco-grunden er Boligkontoret Århus ved at bygge knap 260 boliger, som bliver dels ungdomsboliger, dels familieboliger til ph.d.-studerende og forskere. 

Katrinebjerg er blandt andet kendt for IT-byen, hvor Aarhus Universitet skaber et centrum for digitalisering, digitalt design, informationsvidenskab og ingeniøraktiviteter. Planerne for det gamle industriområde omfatter også boliger og erhverv, og største grundejer er Forskningsfondens Ejendomsselskab (FEAS), ejendomsselskabet under Aarhus Universitet Forskningsfond. FEAS bygger blandt andet Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles nye kompleks, som ventes at åbne næste år – klos op ad BaseCamp-højhuset. 

BaseCamp Student blev etableret i 2015 og driver eller planlægger fire danske projekter med i alt over 2.000 studieboliger. Blandt dem er det tidligere DSB-hovedsæde i Sølvgade i København K og et prisbelønnet projekt i Lyngby tegnet af Lars Gitz Architects, BaseCamp Students faste samarbejdspartner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125