23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Ingen plan og penge er skidt nyt

Der må være en række af landets anlægsvirksomheder som ser frem mod de kommende år med lidt bange anelser

For ordrebøgerne er langt fra så tykke, som de var for få år siden, og udsigterne for 2020 og 2021 ser ikke ligefrem lyse ud ifølge Dansk Byggeris nye konjunkturundersøgelse. De offentlige investeringer i infrastruktur falder ifølge undersøgelsen nemlig markant i 2020 og skaber et hul i markedet- en situation, der kan fortsætte ind i 2021.

Det er for så vidt ikke nyt, at anlægsvirksomhederne kan se frem til færre opgaver. Det har de vidst længe og har selvfølgelig også rettet deres virksomhed ind efter det. Men et så markant dyk som 19 pct. næste år er immervæk noget, der kan mærkes i markedet, og skal man ikke ud og samle en masse nødlidende virksomheder op, skal der skrides til handling fra politisk hold.

Det er selvfølgelig ikke statsstøtte der tales om her. Men en fremsynet og langsigtet infrastrukturplan, som regeringen med transportsminister Benny Engelbrecht (S) bør søsætte hurtigst muligt. Der vil nemlig stadig gå et par år, før projekter kan realiseres efter de er fastlagt.

Det er ærgerligt, at den nye regering skrottede investeringsplanen fra den tidligere regering. Men anlægsbranchen er afhængig af offentlige investeringer, og det kan godt være, at regeringen skal have en klimaplan på plads først.

Anlægsbranchen får ikke ligefrem bedre top- og bundlinje af at vente. Derfor skal der handling fra politisk hold nu.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142