23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Konstruktivt udspil om praktikpladser

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil frygter for konsekvenserne for arbejdsmarkedet i fremtiden hvis der ikke oprettes flere praktikpladser. Den frygt deler hun med erhvervslivet. Når ministeren derfor opfordrer blandt andre bygge- og anlægsbranchen til at give input til hvordan man kan oprette flere praktikpladser, så er det en god og konstruktiv tilgang til problematikken.

Pernille Rosenkrantz-Theil havde næppe sat sig i ministerstolen, før Dansk Byggeri fik en over snuden for at sminke lærlingetallene. Samtidig fik et par af de store entreprenørvirksomheder læst og påskrevet for ikke at tage tilstrækkeligt med lærlinge.

Det er blandt andet de korte uddannelsesaftaler, som falder ministeren for brystet. Den form for aftaler er steget, fremhæver ministeren, mens aftaler, der dækker hele uddannelsesforløbet, er faldet.

Dansk Byggeri har tidligere understreget, at hvis muligheden for at indgå korte uddannelsesaftaler bliver afskaffet, vil cirka 40 pct. af virksomhederne i branchen tage færre eller ingen lærlinge.

Nu vil Pernille Rosenkrantz-Theil viske tavlen ren og kigge på nogle helt nye løsningsmuligheder i tæt samarbejde med arbejdsmarkedets parter. Det er både konstruktivt og nødvendigt. Især fordi der lige nu er sammenlagt 9.000 elever på erhvervsuddannelserne, som mangler en praktikplads. Byggeriet har taget flere elever end aftalt, men giver naturligvis gerne input til, hvordan man kan gøre det endnu bedre.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094