23948sdkhjf

Forskellen ligger i den kundenære service

Hvis du ikke kan levere på servicedelen, så er du heller ikke den stærkeste fagligt, skriver adm. direktør Jesper Knudsen fra Elcon

I den sidste tid har jeg mødtes med flere af vores elektrikerlærlinge, primært på vores store "EL:CON-camp", hvor alle vores lærlinge er samlet, for at suge nye indtryk til mig. Men også for at snakke om digitalisering og nye standarder i branchen, som jeg forventer, at den nye generation sammen med vi andre i endnu højere grad vil tage ansvar for.

Jeg sætter selv faglighed utrolig højt på agendaen. Faktisk har jeg altid mit eget svendebrev med i baglommen, når jeg mødes med vores lærlinge på skolen. Jeg tror på, at man med interesse og dyb faglighed når rigtig langt inden for sit erhverv. Men det kan ikke længere stå alene.Faglighed hos elektrikeren i 2019 er ikke kun at sikre den korrekte installation eller at være med på beatet med fremtidige systemer og løsninger til f.eks. styring af bygningernes tekniske installationer. Et installationsjob er i høj grad også servicering af kunden. Kunden har jo kontaktet os for at få en faglig opgave udført, så her leverer vi det, som kunden forventer.

Skiller fårene fra bukkene
Det er måden vi leverer det på, som giver den samlede kundeoplevelse. Og her hvor vi kan overgå kundens forventninger og skabe tillid og tryghed - dét som til syvende og sidst skiller fårene fra bukkene. Derfor er det en helt afgørende del af fagligheden at kunne levere på servicedelen. Jeg vil gå så langt som at sige, at hvis du ikke kan levere på servicedelen, så er du heller ikke den stærkeste fagligt.

Så hvordan får vi sat servicen og kundeoplevelsen mere på agendaen i dagligdagen?

Helhedsoplevelse
Mit bedste eksempel - som jeg ofte giver til vores lærlinge - er at kigge på kokken i restauranten. Han/hun kan være en fænomenal i sit køkken, og vedkommende kan være taget direkte fra en Michelin-restaurant, men det er ikke nok i sig selv. For det er jo netop den oplevelse, som man sidder med ude i restauranten, der giver helhedsoplevelsen.

Oplevelsen kommer ikke kun af, hvad der serveres på tallerkenen. Jo, en flot og smagfuld anretning er selvfølgelig en afgørende del af det, men helhedsoplevelsen kommer også af timingen for måltidet, men vigtigst af alt; hvilken service der opleves. Alle de forskellige indtryk under middagen er med til at sætte stemningen og give en helhedsoplevelse af restaurantbesøget.

God service hver gang
Jeg er sikker på, at alle kan nikke genkendende til mit eksempel som et godt billede på, hvordan faglighed og service hænger sammen - og skal hænge uadskilleligt sammen. Sådan er det også i vores branche, hvor vi møder kunderne ansigt til ansigt.

Så lad os alle gøre den ekstra indsats for at få servicedelen med. Det er en eftertragtet vare, der har så meget potentiale, og som bliver et stadigt vigtigere konkurrenceparameter. Hvis vi får den del lagt ovenpå den høje faglighed i branchen, så står vi rigtig stærkt. Men det kræver, at vi anerkender vigtigheden og opprioriterer at yde god service hver gang.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126