23948sdkhjf

Blå Skov på vej i Østjylland

I Den Blå Skov vil Aarhus Kommune, landsorganisationen Plant et Træ og energiselskabet Blue Energy plante 100.000 nye træer

Borgerne i Malling og Beder syd for Aarhus kan glæde sig til en ny skov, og klimaet, miljøet og naturen i Aarhus Kommune kan se frem til mindre CO2-belastning, når et nyt skovprojekt ser dagens lys. Fuldt udbygget vil den nye skov hvert år binde ca. 150 ton CO2, som derfor ikke belaster klimaet og omgivelserne, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Aarhus Kommune har som mål at være CO2-neutral i 2030 og ønsker en fordobling af kommunens skovareal til i alt 8.000 hektar i samme periode. Derfor er kommunen meget glade for samarbejdet med Blue Energy og Plant et Træ.

– Hvis vi skal nå vores mål, er vi afhængige af, at private virksomheder hjælper med at rejse skov. Jeg glæder mig derfor meget over Blue Energys store bidrag, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

El-kunder betaler
Skoven vokser med ét træ, hver gang en ny kunde køber strøm gennem elselskabet Blue Energy. Og alle eksisterende kunder bliver tilbudt at købe det antal træer, som de ønsker.

Blue Energy investerer selv og kickstarter projektet ved allerede i foråret 2020 at sikre, at de første 30.000 træer bliver plantet på det 15 hektar store areal mellem Malling og Beder. Derudover er der indgået en treårig aftale om at udvide skoven med 30.000 træer om året.

– Vi er gået ind i projektet, fordi det flugter med vores mål om at give danskerne klimavenlige muligheder. Vi sælger i forvejen kun strøm fra vedvarende energikilder. Med træ-initiativet er vi med til at reducere CO2-udslippet, og vi bidrager til, at skovrejsningen i Danmark bliver ført ud i livet, siger direktør i Blue Energy, Mads Andreas Olesen, som forventer, at skoven er fuldt udbygget i løbet af de kommende tre år.

Den Blå Skov
Skoven får navnet ”Den Blå Skov” og vil få stisystemer, der giver rekreative tilbud til naturelskere, hundeluftere og børnehaver på udflugt.

Aarhus Kommune lægger jord til den nye skov og har det faglige ansvar for, at skovrejsningen lever op til kommunale mål for naturkvalitet og friluftsliv. Kommunen har som ambition at sikre de bedst tænkelige vilkår for den kommende skovs træer, dyr, fugle og planter ved kun at plante hjemmehørende træarter. Samtidig udlægges halvdelen af arealet til lysåben natur og våde områder, der ifølge kommunen også har en positiv effekt på klima og oplevelsesværdien.

Det er landsorganisationen Plant et Træ, der står for at koordinere indsamlingsprojektet og samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Blue Energy.

Plant et Træ samarbejder allerede med Aarhus Kommune om at sikre, at der plantes flere bytræer i Aarhus.

Aarhus Kommune arbejder også på at plante flere træer i midtbyen. Her har ambitionen siden 2017 lydt på 10.000 nye træer inden 2025, men i marts måtte kommunen erkende, at den med blot 500 nyplantede træer er overordentligt langt fra den målsætning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109