23948sdkhjf

Velux forlænger stor kontrakt med leverandør

Velux A/S har forlænget sit samarbejde med den nordiske facility management-leverandør Coor, som i yderligere fem år skal levere integrerede serviceløsninger til vinduesgiganten.

– Vi leverer en lang række services til Velux i kontrakten. Det er en Integreret Facility Management-kontrakt, hvor de får et bundt af ydelser fra én samlet leverandør. Alt det, der ikke er Velux’ kerneområde, leverer vi, fortæller Jørgen Utzon, adm. direktør i Coor, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Den forlængede kontrakt dækker service på i alt 300.000 kvm.

Jørgen Utzon ønsker ikke at sætte beløb på kontrakten, men fortæller, at Velux A/S er Coor Danmarks største private kunde og virksomheden næststørste totalt set i Danmark.

Coors omsætning herhjemme ligger på cirka 1,3-1,4 mia. kr., oplyser han og fortsætter:
– Så det er ikke en lille kontakt.

Fokus på bæredygtighed
Volumen/omsætningsmæssigt fylder især rengøring, kantinedrift og bygningsvedligehold i kontrakten.

– Men vi har i partnerskabet med Velux også uhyre meget fokus på bæredygtighed. I tillæg til bare at levere ydelser, så handler det i høj grad også om at se på, hvordan vi kan sikre et lettere CO2-aftryk, forklarer Jørgen Utzon.

Han henviser her blandt andet til at sikre mindst muligt madspil i kantinen og at slå græsset på dem mest bæredygtige måde.

På lokationen i Skjern bliver plænerne for eksempel nu slået med el-plæneklippere i stedet for benzindrevne, hvilket har givet en Co2-besparelse på 80 pct. – et projekt, der skal udbredes til andre lokationer, fortæller Jørgen Utzon.

– Bæredygtighed er ikke noget, man bare opnår. Det kræver daglige prioriteringer, hvilket vi i særdeleshed får mulighed for med forlængelsen af kontrakten. Sammen med Coor er vi på en rejse mod mere bæredygtighed i Velux A/S, og de næste fem år vil vi afprøve mere, som kan bringe os i mål på bæredygtighed, supplerer Eric Martin, senior director hos Velux Global Facilities, i en pressemeddelelse.

Der er ikke i kontrakten sat et mål om, hvor meget CO2-aftrykket skal lettes, men der ses på alle muligheder, fortæller Jørgen Utzon, der her især fremhæver hjælp digitalt.
Via digitale investeringsplaner kan Coor for eksempel vise, hvornår det kan betale sig økonomisk og bæredygtigt at skifte et tag fremfor at vedligeholde det, fortæller han og fremhæver glæde ved den forlængede og længerevarende kontrakter, som ifølge direktøren gør det nemmere som leverandør at investere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11