23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Lave priser kan også være en fordel

Finanskrisen indtog i slutningen af 00’erne slog for alvor bunden ud af mange bygge- og anlægsvirksomheder, som havde lukreret på det kæmpe byggeboom i årene forinden.

Siden er byggeriet kommet på fode igen. Det har dog også skabt en frygt for, at den store aktivitet, som ikke mindst byggeriet har set de senere år, vil blive mødt af en hård opbremsning. Men en ny analyse fra Byggeriets Evaluerings Center viser, at byggepriserne på boligbyggeri har været stagnerende siden 2012.

Det er for såvidt ganske godt nyt i forhold til at bygge- og anlægsbranchen kan undgå en hård opbremsning på et tidspunkt.

Som Bygherreforeningen påpegede i gårsdagens udgave af Licitationen - Byggeriets Dagblad er de lave priser blandt andet et udslag af den stigende internationalisering, som byggeriet har gennemgået. Flere udlændinge har gjort sit indtog på de danske byggepladser, og de største entreprenører herhjemme har for alvor fået konkurrence på de største projekter af udenlandske entreprenørgiganter. Alt sammen noget, der har holdt byggepriserne i ave.

Men de lave byggepriser sætter selvfølgelig sine spor på regnskaberne hos virksomhederne, hvor de generelt har haft svært ved at tjene penge de senere år.

Det fordrer derfor en stærk ledelse i virksomhederne at kunne agere i dette marked med lav indtjening og stigende udenlandsk konkurrence. For fortsætter udviklingen bliver fårene skilt fra bukkene, og kun de stærke overlever.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109