23948sdkhjf

Tysk entreprenør rejser sag mod Arena Randers

Totalentreprenøren Max Bögl, en dansk filial af den tyske storentreprenør Max Bögl International, har anlagt en voldgiftssag mod Arena Randers med krav om 12 mio. kr. til erstatning for merudgifter. Det skriver Randers Amtsavis. 

Stridens kerne er i denne omgang udgifter til tagkonstruktionen på hallen, lydisolering samt forsinkelser af byggeriet. 

Udvidelsen af Arena Randers omfatter en ny multiarena på 9.000 kvm, Hal 4. 

Tidligere i år kom det frem, at hallen bliver forsinket med fire måneder, så byggeriet står færdig i december i år. Parterne var dengang uenige om ansvarsplaceringen. 

Forsinkelsen vil koste Max Bögl dagbøder på mere end 5 mio. kr., forudsat levering sker den 9. december, fortæller formanden for hallens bestyrelse, Torben Boldsen, til Randers Amtsavis. 

Avisen har haft kontakt med kommerciel direktør i Max Bögl, Dennis Madsen. Han har begrænset med kommentarer men bekræfter, at man håber voldgiften finder, at entreprenøren ikke har ansvaret for forsinkelsen. 

Uenigheden om tagkonstruktionen vil Arena Randers’ advokat til gengæld gerne kommentere på overfor Randers Amtsavis: 

- Det er vores vurdering, at Max Bögls krav er uberettiget. Vi er i hovedtræk ikke enige i, at udbudsmaterialet forekommer uklart. Max Bögl har derimod, siden man vandt udbuddet, været i besiddelse af dokumentation, der satte dem i stand til at forudse og undgå den aktuelle problemstilling. Da Max Bögl selv har valgt den pågældende løsning ud fra flere tilgængelige alternative muligheder, så vil det være meget vanskeligt for dem at kræve meromkostningerne betalt af Arena Randers som bygherre. 

Arena Randers’ udvidelse

Projektet ved Arena Randers omfatter en multiarena på 9000 kvm i to etager med plads til minimum 3.200 siddende tilskuere. Der etableres nye lounge/mødeområder mm. samt tilpasning af ankomst- og p-område.

Budgettet er 81 millioner kroner. 

Max Bögl blev i september 2017 offentliggjort som vinder af projektet sammen med Link Arkitektur og Orbicon. 

Bygherre er Arena Randers. Bisgaard Ejsing er med Stokvad A/S og Randers Arkitekten Arena Randers’ bygherrerådgiver.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11