23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Sæt gang i almene renoveringer

Det er langt fra første gang, at vi på denne plads har opfordret til at sætte gang i en omfattende renovering af den almene boligmasse.

Der er 575.000 almene boliger herhjemme, hvilket svarer til næsten 20 pct. af den danske boligmasse. Ifølge tidligere beregninger trænger alene 280.000 boliger, der er opført mellem 1945 og 1974, til en kærlig hånd. Mange af dem er selvklart bygget efter en standard, der ikke fordrer et godt energiregnskab. Og i forhold til, at det danske CO2-forbrug skal barberes ned, ligger der en mulighed her.

I en tid, hvor klimaet er rigtig højt på den politiske dagsorden, er det oplagt at sætte ind med energibesparelser i den almene boligmasse. Derfor er det et spændende indspark, som Dansk Folkepartis finans- og miljøordfører René Christensen har givet til de forestående boligpolitiske forhandlinger næste år. Han foreslår, at Landsbyggefondens finansiering af renoveringer i den almene boligsektor fordobles til fem mia. kr. årligt.

Foreløbig skal en analyse om Landsbyggefonden afdække det reelle behov. Det er jo fint nok. For både Socialdemokrater og Venstre har tidligere afvist at give flere penge til renoveringer, fordi konjunkturerne ikke er til det.

Men hvis man virkelige vil nå målet om, at det danske CO2-forbrug skal nedbringes med 70 pct. inden 2030, kommer man ikke udenom at renovere den eksisterende bygningsmasse. Og her vil det være oplagt at sætte gang i flere almene renoveringer.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141