23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Overlev på gode priser og tilpasningsevne

Maskinudlejningsbranchen har vist gode omsætnings- og indtjeningsmæssige resultater i de senere år, fremgår det af den brancheanalyse, som Licitationen-Byggeriets Dagblad bringer i 2. sektion af dagens avis.

Brancheanalysen løfter blandt andet sløret for, at de fleste maskinudlejningsvirksomheder har svært ved at vokse organisk selv i et marked som er præget af høj aktivitet. Derfor er det opkøb der har sikret nye markedsandele - og sikret den konsolidering, som også er i gang i den øvrige del af bygge- og anlægsbranchen.

Når maskinudlejerne ikke formår at vokse organisk, så skyldes det de ret voldsomme investeringer der skal til for at vokse i netop den branche, men også, at konkurrencen er ubønhørlig og benhård. Der bliver ikke givet ved dørene og maskinudlejerne skal være vakse ved havelågen for at fastholde kunderne, så de ikke fristes til at handle hos konkurrenterne.

Sådan har det altid været - og sådan vil det også være fremover. Også selv om de største aktører i branchen bliver større.

Maskinudlejerne har nemlig nøjagtig samme udfordringer som andre virksomheder med relation til bygge- og anlægsbranchen: Det handler om tilpasningsevne og det handler om at have nogle kompetencer og produkter på hylderne, som gør en forskel for de entreprenører der er kunder i butikken. Til en god pris.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125