23948sdkhjf

Sidste mand lukker og slukker

Ajos lægger an til landing på udvidelsen af Filmby Aarhus , hvor de blandt andet har leveret en særlig kran og en speciel hejs

Filmby Aarhus har vokseværk, og opførelsen af en tredje bygning nærmer sig så småt afslutningen.

Ajos har byggepladsentreprisen, hvilket indebærer, at Ajos’ medarbejdere er de sidste, som forlader byggeriet efter alle håndværkerne. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.Alt hvad der sker på byggepladsen, skal planlægges og koordineres grundigt, og når omstændighederne alligevel flytter på det aftalte, skal der tages hånd om den nye situation.

Hegnene flyttes rundt
Det ansvar er lagt i hænderne på Thomas Olesen, projektleder hos Ajos. Det er blandt andet hans opgave at byggepladsens indretning til enhver tid er optimeret, så alle håndværkere og leverandører kan komme til for hinanden, samt at adgangs- og brandveje ikke er blokerede.

I den forstand er Filmby3 et særligt projekt, idet byggepladsen har et begrænset areal. De mobile byggepladshegn har fået nye positioner et hav af gange, efterhånden som byggeriet skrider frem.

- Der er virkelig ikke meget plads her. Vi har flyttet adgangsvejen 10 gange indtil videre. Den fungerer også som brandvej, så alle som benytter den, eksempelvis leverandører, bliver gjort opmærksomme på, at de skal være i stand til at flytte sig hurtigt. Den er i spil hele tiden, siger Thomas Olesen i pressemeddelelsen.

Læs også: Kæmpeordre på mandskabsmoduler afføder massiv investering


Pladsen er samtidig lidt speciel, fordi Ajos er repræsenteret med stort set alle sine forretningsområder, forklarer Henrik Clausen, afdelingschef i Ajos:

- Vi har leveret mandskabsfaciliteter, kontormoduler, byggestrøm, opvarmning, hejs og kraner. Vi havde faktisk to kraner med, hvilket er usædvanligt. Den ene var vores nye Hup 40-30, siger han.

Kranen adskiller sig ved hydraulisk at kunne skyde masten yderligere fem meter op. Derved risikerede udlæggerne på de to kraner ikke at støde sammen, når de skulle køre fri for vinden. Ved at have udlæggerne i forskellige højder kunne de to kraner risikofrit være opstillet tættere på hinanden og øge effektiviteten på pladsen. Hup 40-30 arbejdede som pladskran til alle de praktiske løft, idet den kan løfte op til fire tons og op til 1.100 kg i spidsen. Den nye kran bistod bl.a. ved monteringen af hovedparten af de 300 vinduer i byggeriet.

Hejs som eneste adgangsvej
Ajos har også leveret en særlig hejs til byggeriet i form af Alimak Scando 650. Den er blevet et omdrejningspunkt på projektet, idet den er eneste adgangsvej ind i bygningens seks etager.

- Hejsen har en løftekapacitet på 3.200 kg, en stol-længde på 3,90 m og den kan åbne fra tre sider. Den bruges til alle medarbejdere, udstyr og byggematerialer, som skal ind i bygningen, siger Thomas Olesen.
Kaptain

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111