23948sdkhjf

Nordvestsjælland har fået nyt stykke motorvej

Kommuner håber fortsat at Kalundborgmotorvejen kan få en 3. etape

Et nyt stykke motorvej har set dagens lyse, efter transportminister Benny Engelbrecht (S)i tirsdags indviede den 2. etape af Kalundborgmotorvejen syd om Regstrup sammen med Holbæks viceborgmester John Harpøth (DF) og Kalundborg-borgmester Martin Damm (V)

- Tidligere var strækningen på Skovvejen præget af sideveje og flere skiftende hastighedsbegrænsninger. Jeg håber, at bilisterne nu oplever et bedre flow i trafikken og en markant bedre sikkerhed ud og hjem, udtalte Benny Engelbrecht efter indvielsen ifølge en pressemeddelelse.Den 6,5 km lange tilføjelse til Kalundborgmotorvejen løber fra Kvanløse i øst til lidt efter Dramstrup i vest med blandt andet et nyt stort rampeanlæg ved Jernløse.

Linjeføringen af resten af en fremtidig motorvejsstrækning fra Dramstrup til Kalundborg er undersøgt og fastlagt, men er endnu ikke vedtaget ved anlægslov.

Forhandlinger om infrastruktur
Det er regeringen opmærksom på, slog transportministeren fast i sin tale til de mange mennesker, der var mødt frem til indvielsen.

- Jeg ved, hvor meget en samlet motorvejsstrækning til Kalundborg betyder for hele Nordvestsjælland, og det er et spørgsmål, vi skal drøfte, når vi skal forhandle om en ny plan for den danske transportinfrastruktur, sagde Benny Engelbrecht.

Læs også: Rambøll er valgt som hovedrådgiver på nedrivning af Storstrømsbroen


Borgmestre fælles om 3. etape
Både viceborgmester John Harpøth fra Holbæk Kommune og borgmester Martin Damm fra Kalundborg Kommune glædede sig begge over den nyåbnede strækning, men undlod ikke at gøre opmærksom på, at Kalundborgmotorvejen fortsat var uafsluttet.

- Det er naturligvis en glædens dag, at vi kan åbne en ny etape af Kalundborgmotorvejen. Men det er i dag også vigtigt at huske, at det vi har brug for, er en motorvej helt til Kalundborg for at styrke regionens vækstcentre. Det er vigtigt for erhvervslivet og for pendlerne, sagde John Harpøth i sin tale.

Martin Damm var på linje med sin kollega fra Holbæk og konstaterede samtidig, at motorvejen manglede lidt endnu, hvis navnet skulle passe.

- Jeg håber, at vi meget snart får ført motorvejen helt til Kalundborg, så den med rette rent faktisk kan kalde sig Kalundborgmotorvejen, sagde Martin Damm.
brahe

2. etape af Kalundborgmotorvejen

2. etape af Kalundborgmotorvejen er en udbygning af cirka 1,5 km af Skovvejen til fire-sporet motorvej og yderligere 5 km ny fire-sporet motorvej syd om Regstrup. Den nye strækning har desuden et nyt stort rampeanlæg ved Jernløse

Længde: 6,5 km, 110 km/t, to kørespor i hver retning
Antal biler på hverdage: Cirka 19.000 i døgnet
Anlægsperiode: 2017-2019

Vejdirektoratet åbnede 1. etape af Kalundborgmotorvejen i 2013 på strækningen fra Elverdam til Kvanløse.
Kilde: Vejdirektoratet

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156