23948sdkhjf

Børn og unge i historisk område får ny ridehal

30 nye hestebokse, foderrum, saddelrum samt en ekstra indendørs ridebane er blandt de nye faciliteter, som den Københavnske fritidsklub Rideklubben Ridevenner kan se frem til at tage i brug næste år.

Rideklubben Ridevenner er et kommunalt fritidstilbud til børn og unge mellem 10 og 17 år. Klubben har boet på ejendommen ved Ballonhangaren på Islands Brygge I København i 49 år og en lejeaftale mellem Realdania By & Byg og Københavns Kommune sikrer Rideklubben brugsret til ejendommen de næste mange år.

Realdania By & Byg går nu i gang med at bygge en ny hal ved siden af den historiske Ballonhangar.

Ridehal i hangaren
Den nye hal opføres som modulbyggeri med facade i hårdt træ med et grundareal på ca. 1.700 m2. Hallen placeres, så der bliver plads til en udendørs ridebane mellem hallen og Ballonhangaren.

Når den nye hal er færdig næste år, flytter heste og elever ind, og de udtjente staldbygninger på ejendommen fjernes. Selve Ballonhangaren, som lige nu restaureres, skal også fungere som ridehal. Endelig skal arealet mellem Ballonhangaren og den nye hal indrettes med udendørs ridebane og opholdssteder.

Kulturarv og fritidsliv
I Realdania By & Byg glæder man sig over, at området fortsat kan fungere som ramme for rideklubbens aktiviteter.

- En af vores fornemmeste opgaver er at sikre bygningsarven på en måde, så den kan bruges meningsfyldt i en moderne sammenhæng. Det er i høj grad tilfældet her, hvor Ridevenner får bedre faciliteter, så børn og unge fra hele København fortsat kan komme og tilbringe tid med hinanden, ride og passe heste i grønne omgivelser, siger adm. direktør i Realdania By & Byg Peter Cederfeld. Kaptain

Ballonhangaren
Den 100 år gamle ballonhangar på Islands Brygge i København er en af de eneste tilbageværende af sin slags i Europa.
Den sjældne bygning, som der kun findes få af i Europa, er opført i 1917. Hjernen bag den prak-tiske og funktionelle træbygning var ikke en arkitekt, men derimod en kaptajn Gottschalk fra Hærens Ballonvæsen.
Ballonhangarens formål var at opbevare de observationsballoner, som blev brugt under artilleriets øvelser i præcisionsskydning. Fra en kurv under svæveballonen kunne soldaterne se, om artilleriet ramte plet.
De tilstødende stalde, som blev opført nogle år efter, blev brugt til opbevaring af de heste, der trak de prægtige balloner ud af bygningen.
Som nabo til ballonhangaren ligger Ballonparken – en baraklejr opført i 1880’erne, hvor artilleri- og ballonmandskab var indkvarteret.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109