23948sdkhjf

Samlet dansk byggebranche er vejen til international indflydelse

Ifølge Molio - Byggeriets Videnscenter har byggebranchen med ny dansk buildingSmart-afdeling bedre chance for at blive hørt internationalt

Den internationale organisation buildingSmart, der arbejder for at fremme åbne, digitale standarder i byggeriet, skal have en dansk afdeling.

Inden nytår skal der oprettes et dansk såkaldt buildingSmart Chapter, som erstatning for det eksisterende nordiske.

- Det er godt, vi nu kommer i gang med at få skabt et fælles fodslag i branchen med hensyn til, hvad vi vil med en dansk stemme i internationalt buildingSmart-regi. Fra dansk side skal vi være helt skarpe på, hvordan vi vil spille det internationale netværk stærkere, ved netop at få en selvstændig, national stemme - og dermed international indflydelse, siger Christina Hvid, som er adm. direktør i Molio - Byggeriets Videnscenter.

Et tydeligere aftryk
Indtil nu har Danmark, Sverige, Finland og de baltiske lande dannet buildingSmart Nordic. Nu ønsker den internationale hovedorganisation, buildingSmart International, en opdeling i selvstændige, nationale chapters, hvilket giver de enkelte nordiske lande en, ifølge Christina Hvid, enestående mulighed for at sætte et tydeligere aftryk på det internationale samarbejde.

- Via den høje grad af digital know-how, vi besidder i Danmark, er det afgørende, at vi nationalt står sammen på den internationale scene, sagde hun tirsdag i sidste uge på et dialogmøde om den nye danske afdeling.

Her fik de fremmødte fra brede dele af byggebranchen chancen for at komme med input til, hvordan branchen får mest værdi ud af en dansk buildingSmart-afdeling.

Mere international indflydelse
Arkitekt Thomas Graabæk, der kommer fra en stilling som partner i BIM Equity, er ny projektansat i Molio til at koordinere og facilitere arbejdet for det kommende danske buildingSmart.

Han håber, at debatten frem mod årsskiftet bliver så bred og alsidig som muligt, og båret af viden og erfaring:

- Når vi sikrer, at en dansk stemme bliver endnu stærkere og fremstår stadig mere entydig fra en samlet branche, bliver det alt andet lige lettere at få international indflydelse, i takt med, at den danske branche bliver internationaliseret, siger Thomas Graabæk.

- Det her handler hverken om softwareplatform, klassifikation, beskrivelser eller prisdata. BuildingSmart er løsrevet fra specifikke værktøjer, kan bruges i alle systemsammenhænge og er derfor netværket for alle, der arbejder i byggeriet, mener han.

Men det kræver, at branchen bredt set bakker op og bidrager med ideer, erfaringer og viden.

- Det her er en kollektiv proces, vi kun kan lykkes med, hvis vi gør det sammen, siger Thomas Graabæk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.142