23948sdkhjf

Rambøll scorer nye opgaver på Københavns skibakke

- Det er helt sikkert, at vi har vundet mange af vores projekter i udlandet, fordi vi har kunnet vise det flotte referenceanlæg frem, siger Ole Poulsen, der er projektleder på affaldsenergianlægget Amager Bakke, der åbner om få dage, den 4. oktober.

Kort før sommerferien 2009 afleverede den rådgivende ingeniørvirksomhed Rambøll sit tilbud på rådgivning til et af mest prestigefyldte projekter i verden: Et affaldsenergianlæg med højt energioutput og minimal påvirkning af miljøet - og så med en skibakke, tegnet af BIG, ovenpå.

Nu mere end 10 år senere, nærmer projektet sig en afslutning. Procesanlægget blev afleveret i starten af året.

Over 100 medarbejdere fra Rambøll har arbejdet på projektet og leveret mere end 120 mandeår, i planlægning af teknisk udstyr, der skal til for at behandle affaldet miljømæssigt forsvarligt og få energi ud af det, og siden koordinere og kontrollere installationen af udstyret.

Et udstillingsvindue
Projektleder Ole Poulsen fra Rambøll mener, at anlægget er et værdifuldt udstillingsvindue for dansk eksport af energiløsninger generelt.

- I forhold til energiproduktion og miljø er anlægget det bedste af det bedste, og det har trukket internationale overskrifter. At have en skibakke på taget af et affaldsenergianlæg er aldrig set før. Det har været en teknisk udfordring af få det indvendige til at spille sammen med det udvendige, fordi et affaldsanlæg som udgangspunkt ikke er beregnet til at være en rekreativ attraktion, siger han om byggeriet, der sidste år havde besøg af ikke færre end 71 udenlandske delegationer, der kom for at lade sig inspirere; både af de tekniske løsninger og måden at integrere affaldsenergi i det omliggende samfund, siger Ole Poulsen.
kargaard

Artiklen er en del af temaet arkbyg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375