23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Klimatilpasninger er en dyr affære

Klimaet er i fokus på det igangværende klimatopmøde i New York og FN’s generalforsamling. Og det er ikke bare i FN-hovedsædet, men over hele kloden er klimaspørgsmålet en vigtig politisk faktor.

Tag bare de mange klimademonstrationer rundt om i verden, ligesom folketingsvalget i juni for alvor fik en grøn dagsorden.

Den grønne dagsorden har dog længe fyldt hos eksempelvis landets kommuner. For behovet for effektive klimatilpasningsløsninger stiger nemlig herhjemme, hvor borgerne i eksempelvis Jyllinge Nordmark ved Roskilde vel må siges at have lidt stort under de mange skybrud, der har oversvømmet deres huse.

Klimasikring i byerne er dog ikke en billig omgang, og flere kommuner har ytret ønske om, at staten stiller nogle ordentlige finansieringskilder til rådighed. For i øjeblikket hænger kommunerne selv på regningen.

Dansk Byggeri foreslog tidligere på året, at der oprettes en decideret klima- og kystfond, hvor en del af stormflodsafgiften, som i dag går til Stormrådet, kanaliseres til en klima- og kystfond. Samtidig skal staten selv skyde en mia. kr. ind i fonden.

Med et kommunalt selvstyre følger selvfølgelig også et vist ansvar, og det er vel helt rimeligt, at kommunerne selv finansierer en stor del af kagen af deres klimasikring.

Men klimasikringen er dyr, og det bør også være i statens interesse, at Danmark har en effektiv klimasikring. Derfor bør staten også i højere grad bidrage til den landsdækkende klimasikring.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11