23948sdkhjf

15 år undervejs: Nu åbner nybygget teater 

Den sidste weekend i september får det nye Limfjordsteater på Mors sin officielle indvielse.

Det helt nybyggede teaterhus til godt 35 mio. kr. har været længe undervejs og har krævet både stædighed og et stort benarbejde.

Fra teaterleder Gitta Malling i 2004 holdt det første møde med øens borgmester og fremlagde sine tanker om et nyt teaterhus, til det nye byggeri nu står klar til indvielse, skulle der gå 15 år. Flere matrikler i Nykøbing har været i spil gennem årene, men først da uddannelsesinstitutionerne i 2010 tilbød en placering i forbindelse med bygningsfællesskabet på Limfjordsvej, begyndte det at lysne.

De har bygget Det Nye Limfjordsteater

Betonelementer: Dan-Element A/S, Skive
El: Morsø Industri Automatic ApS, Nykøbing
FacaderEiler Thomsen Alufacader A/S, Holstebro.
Maler: Malermester Jesper Johansen, Nykøbing.
Murer: Erling Jensen A/S, Nykøbing.
Tag: KN Tagdækning A/S, Thisted.
Tømrer: TBS A/S, Skive.
Ventilation: GK Danmark A/S, Skive.
VVS: Handest VVS A/S, Thisted.

Morsø Kommune var fra starten velvilligt indstillet og Gitta Malling begyndte for alvor at rende landets fonde på dørene. I 2013 kom den første store donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kenney Møllers Fond til almene Formaal.

Det blev et vendepunkt.

Senere fulgte støtte fra Færchfonden samt Lokale og Anlægsfonden og i 2016 lykkedes det omsider at nå op på de 30 mio. kr., det krævede for at sætte byggeprocessen i gang.

I marts 2018 blev det første spadestik taget – og i maj 2019 kunne Limfjordsteatret forlade den gamle gymnastikbygning, der lå placeret i skolegården hos midtbyens skole og havde dannet ramme om egnsteatret siden etableringen i 1989. 

Med det nye hus får Limfjordsteatret mulighed for at samle alle sine aktiviteter under samme tag, fremfor ustandseligt at skulle låne lokaler ude i byen: Teaterskole og showdans for børn, en to-årig talentuddannelse for unge i skuespilteknik, en teaterpædagogisk afdeling, der bl.a. laver masser af projekter for og med dagplejere, børnehaver, skoler og ældre, en fortællekreds – foruden arbejdet med teatrets egenproducerede forestillinger for børn, unge og voksne.

Fakta: Det Nye Limfjordsteater

- Et 1.800 kvm stort, 52-kantet, moderne scenekunsthus, i tilknytning til uddannelsesfællesskabet på Limfjordsvej i Nykøbing Mors.

- Huset er tegnet af Arkitekt Boris Brorman Jensen og Cebra Arkitekter med A & I Rådgivende Ingeniører som totalrådgiver og Arkitekgruppen Limfjorden som underrådgiver.

- Huset indeholder tre sale: En stor blackbox teatersal med plads til op til 150 publikummer. En mindre sal til arbejdet med egenproduktioner, workshops, børneforestillinger m.m.. En multisal/De unges sal til undervisning for Morsø Gymnasiums elever med drama på A-niveau, teatrets teaterskole og showdancehold, talentundervisning, foreninger, yoga og Limfjordsteatrets fortællekreds.

- Selve byggeriet har kostet godt 30 mio. kr. og er støttet af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Færchfonden, Lokale og Anlægsfonden samt Morsø Kommune. Dertil er der kommet midler til teknisk udstyr, inventar, udsmykning m.m. fra Spar Nord Fonden, Statens Kunstfond, Den Velgørende Fond Morsø, LAG Thy-Mors samt lokale virksomheder og borgere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11