23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Nedrivnings-entreprenørerne har kurs mod stjernerne

Nedrivningsbranchen har vind i sejlene på et marked, hvor begreber som bæredygtighed, selektiv nedrivning, cirkulær økonomi og genanvendelse fylder stadig mere. På den vis har nedrivningsbranchen kurs mod stjernerne.

De toneangivende nedrivningsentreprenører, som i det store og hele er organiseret i Dansk Byggeri, har nemlig formået ikke blot at gribe udfordringerne; de er så mænd også en vigtig brik i den fortsatte udvikling i forhold til at få den del af den eksisterende bygningsmasse, som skal jævnes med jorden, til at indgå som ressourcer i fremtidens byggeri.

Med den lange række af mål for bæredygtighed, CO2-reduktion og genanvendelse som i overflod ser dagens lys i denne tid, så er nedrivningsbranchen centralt placeret. Både med maskiner, mandskab og metoder, som kan gøre det muligt at nå de ambitiøse mål.

Den eneste plet på den innovative og fremsynede nedrivningsbranche er kartelsagerne, som stadig klæber til en række af virksomhederne. Den plet er ikke sådan lige at få vasket af og nedrivningsentreprenørerne må derfor en stund endnu finde sig i at være under lup hos ordregiverne og samarbejdspartnerne.

Men mest af alt gælder det selvfølgelig om, at branchen holder sig pænt på måtten fremover. Nedrivningsentreprenørerne vil ikke kunne tåle endnu en kartelsag - også selvom mange af de sager, der nu er afgjort med domme og bøder stammer helt tilbage fra 2012-13.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111