23948sdkhjf

Langtidsholdbare betonbosser

Det hører til sjældenhederne, at landets største betonelementproducenter skifter ud i toppen

Spæncom meddelte onsdag, at Magnus Ström er ny direktør i spidsen for virksomheden. Han afløser Stine Egsgaard og bliver dermed den franskejede betonkoncerns tredje topchef i indeværende kalenderår.

Chefskiftet er en sjældenhed i betonbranchen, hvor topcheferne ellers er næsten lige så langtidsholdbare som det produkt, de sælger.

Direktørskiftet i Spæncom er således blot det tredje i løbet af de sidste fem år, hvor kun Give Elementfabrik og Ambercon også har foretaget ændringer i toppen.

Ambercon-direktør kom retur
Hos Ambercon vendte Torben Enggaard i december 2015 tilbage til den post som topchef, som han selv bestred fra 2005 til 2013.

Kun en periode på godt 30 måneders pause afholder med andre ord den nordjyske topchef fra at være en af de længst siddende betonbosser i branchen.

Det samme kunne ind til for kort tiden siden siges om Jens Henrik Eskildsen, der er anden generation i Give Elementfabrik, hvor han i november 1996 blev udnævnt som direktør. Den 1. august i år valgte Give Elementfabrik dog at udvide direktionen, så den tidligere Tormax-direktør, Henrik Skytte Damø, overtager posten som adm. direktør, mens Jens Henrik Eskildsen fortsætter som en del af direktion og bestyrelse i virksomheden.

Selv uden Torben Enggaard og Jens Henrik Eskildsen kan 7 af 15 betonbosser prale af mere end 10 års anciennitet, som det fremgår af hosstående grafik, der er baseret på Erhvervsstyrelsens virksomhedsoplysninger.

Læs mere: Spæncom skifter topchef

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.177