23948sdkhjf

Visker tavlen ren: Aftale sikrer ro om fejlramt svømmehal

Entreprenør og kommune betaler millioner for henholdsvis kompensation og krav

Byggeriet af en ny svømmehal til Roskilde Badene blev i foråret forsinket med flere måneder, da man valgte at kassere alle projektets facadeelementer efter fund af fejl i betonelementerne. 

Svend Aage Christiansen A/S, SAAC, som står med storentreprisen på bland andet jord og beton, påtog sig i den forbindelse det fulde ansvar for fejlen. Samtidig accepterede firmaet at betale dagbøder for forsinkelsen i forhold til den endelige levering, som dengang dog blev rykket med tre måneder.  

Nu er SAAC og Roskilde Kommune så kommet frem til en løsning, der skal skabe ro på byggeprojektet og ikke mindst undgå mulige voldgiftsager. Tirsdag underskrev parterne en aftale, som i dag den 18. september er blevet godkendt af kommunens økonomiudvalg. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse. 

Begge parterne betaler millioner
Aftalen indebærer, at Roskilde Kommune 13,175 mio. kr. ekskl. moms primært som afregning for alle krav relateret til forlænget byggeperiode frem til 4. december 2019. Samtidig betaler SAAC 2,4 mio. kr. ekskl. moms i kompensation til kommunen, som følge af de kasserede betonelementer. Samlet set giver det en netto merudgift for Roskilde Kommune på 10,775 mio. kr. ekskl. moms. 

Med til aftalen hører en såkaldt sanktionsgivende arbejdstidsplan, som giver Roskilde Kommune mulighed for at udskrive dagbøder til entreprenørerne, hvis tidsplanen skrider yderligere. 

- Aftalen giver fornyet tro på, at byggeriet nu kommer til at skride fremad efter planen. Det er vigtigt at huske på, at byggeriet er sat i gang på grund af et behov for væsentlig mere svømmehalsplads i kommunen, udtaler formand for kultur- og idrætsudvalget Claus Larsen i pressemeddelelsen. 

Svømmehallens nye tidsplan har en sluttermin i juni 2020. Det er en tidsplan for selve byggeriet. Hertil skal lægges cirka to måneder med klargøring, før end den nye del af svømmehallen er klar til gæster. Derfor skriver vi august 2020 før end den nye svømmehal forventes at kunne åbne bassinerne for badegæster.

Udvidelsen af Roskilde Badene

Det eksisterende Roskilde Badet med 25 m bassin og to varmtvandsbassiner er på 2.200 kvm. Det udvides med 3.500 kvm til i alt 5.700 kvm.

Der er et ønske om at skabe en svømmehal, hvor samspillet mellem den eksisterende og den nye svømmehal skal være naturlig og nytænke forholdet mellem leg, sundhed, motion og velvære for alle borgerne i Roskilde Kommune.

Der er desuden et ønske om at skabe en arkitektonisk smuk og harmonisk svømmehal, der er bæredygtig såvel i anlæg, som i drift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094