23948sdkhjf

Andelsforening udskifter sine vinduer og døre

Både bygningens alder og og højde har været afgørende for de 153 nye døre og vinduer

Jagtvej i København er vel mest kendt for sit ungdomshus, som under stor uro blev ryddet i 2007.

Men da Jagtvej officielt blev anlagt helt tilbage i 1750, var vejen kun forbeholdt kongen og hoffet, og i løbet af 1800-tallet blev der langs vejen opført adskillige herskabelige ejendomme til det finere borgerskab.

Siden har hele befolkningen også fået adgang til den ikoniske vej, og i dag er den et travlt og mangfoldigt sted, der rummer både kollegier for unge, plejehjem for ældre og andelsboligforeninger med beboere i alle aldre.

Omfattende renovering
En af andelsboligforeningerne er A/B Jagtvej, der netop har gennemgået en omfattende renovering, hvor bygningens vinduer og døre er blevet udskiftet.

Projektet

Bygherre : A/B Jagtvej
Entreprenør : Mogens V. Zeltner a/s
Rådgiver : Byens Tegnestue ApS
Vindues- og dørleverandør : Frovin Vinduer & Døre

I alt er 153 døre og vinduer blevet udskiftet.

Vinduerne er de særlige koblede vinduer med et enkelt lag glas yderst og et forsatsvindue inderst, som ofte blev anvendt i mange herskabsejendomme i 1800- og 1900-tallet, og som nu skal bidrage til at bevare bygningens oprindelige udtryk:

- Det krævende ved en renovering som A/B Jagtvej er, at der qua bygningens alder skal tages højde for to væsentlige parametre, siger Claus Haastrup, der er salgschef hos Frovin Vinduer & Døre, som har leveret døre og vinduer til projektet.

Han uddyber:

- Først og fremmest skal vinduet passe ind i bygningens historie og dermed understøtte og matche den særlige, oprindelige æstetik. Derudover skal boligen også leve op til nutidens krav i forhold til eksempelvis isolering og støjreduktion, hvilket især har været essentielt ved dette projekt på grund af den tunge trafik på Jagtvej. Det har derfor været vigtigt at finde en løsning, der imødekommer begge krav og kombinerer det bedste fra to tidsperioder, forklarer Claus Haastrup.

Afdeling fik afgørende rolle
For at sikre en gennemgående stil har Frovin også leveret døre til renoveringsprojektet. Her er der både leveret to opgangsdøre i massivt egetræ og messing samt to døre, som fører ud til gården.

For at passe perfekt til vinduerne og bygningen som helhed er terrassedørene til gården blevet fremstillet af Frovins specialafdeling.
brahe

Artiklen er en del af temaet Andelsboliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172