23948sdkhjf

Digitale arbejdsgange øger effektiviteten hos moderne entreprenørvirksomhed

Digitalisering er et stort og vigtigt samtaleemne i mange virksomheder, og med Intempus og iKontrols nye samarbejde om digitalisering af både tidsregistrering og kvalitetssikring kommer flere virksomheder til at opleve, hvordan digitalisering kan effektivisere virksomhedens arbejdsgange. 

Bygge- og anlægsbranchen har de seneste år taget flere digitale redskaber i brug, og det er især timeregistrering og kvalitetssikring, der bruges i entreprenørernes digitale værktøjskasse. 

Nu har to af de førende systemer på markedet, Intempus og iKontrol, startet et samarbejde. Resultatet er mere effektive arbejdsgange mellem to tunge områder, timeregistrering og kvalitetssikring. Det frigiver flere ressourcer, mindsker omkostningerne og skaber bedre og mere stabile arbejdsgange - hvilket resulterer i færre fejl.

Samarbejdet omfatter en direkte integration mellem systemerne, og alle brugere af begge systemer tilbydes integrationen gratis.

En af de virksomheder, der er begyndt at bruge Intempus og iKontrols digitale systemer er entreprenørvirksomheden VAM A/S. 

Med 66 år bag sig, 155 ansatte og en kåring af 3F som Årets Arbejdsplads i 2014 er VAM A/S er en veletableret virksomhed i branchen. Men af og til skal der lidt ekstra til for at sikre, at man også i fremtiden er med i front - derfor er digitaliseringen en vigtig faktor for VAM, der de seneste år har sat gang i en digital strategi.  

Som et led i strategien startede VAM med at digitalisere tidsregistrering og kvalitetssikring. 

Her valgte de at udskifte de gamle papirsystemer med Intempus’ og iKontrols digitale systemer, hvor medarbejderne har en app lige ved hånden.

- Det er altid en investering, når vi indfører et nyt digitalt system, og der går mange timer med at få det op at køre. Derefter høster vi også frugterne af at have et digitalt system, der langt hen ad vejen er selvkørende, siger Jesper Vang, der er kvalitets-, miljø- og arbejdsmiljøleder i VAM.  

En forandring, der kan mærkes

Med digitalisering ved hjælp af Intempus’ tidsregistreringssystem og iKontrols kvalitetssikringssystem mærker VAM allerede de klare fordele, digitaliseringen giver. 

- Det optimerer i høj grad vores arbejdsgange, at vi nu har digital kvalitetssikring og timeregistrering - en effektivisering, der gør, at vi sparer meget tid.  

- Udover at systemerne giver mere valide data, har særligt digitaliseringen af kvalitetssikring ved hjælp af iKontrol gjort det nemmere at følge med kundernes stigende forventninger i forhold til kvalitet og levering af dokumentation, da medarbejderne kan registrere direkte i app’en, når de står ved opgaven, siger Jesper Vang. 

Derudover har VAM især haft gavn af muligheden for integration - et element, der sparer dem for tid.

- En af de helt store grunde til, at vi valgte Intempus og iKontrol var, at vi ville have systemer, der kan dele data. Det kan Intempus og iKontrol, hvilket betyder, at vi ikke skal have en tredjepart ind over for at udvikle en integration til os. Det har sparet os for både tid og penge, fortæller Jesper Vang. 

Medarbejderne er tilfredse med forandringen

Medarbejderne hos VAM er en vigtig del af den nye digitale strategi. Det er netop dem, der til daglig står med mobilen og systemerne i hånden. Hos medarbejderne er der også tilfredshed over indførelsen af de digitale systemer. Det gælder blandt andet for Jonas Taasti, der er anlægsstruktør i VAM: 

- Jeg tænkte, at det var på tide. Teknologien er der jo for at hjælpe os - og det føler jeg, den gør, siger han og fortæller, at han sparer meget tid med de nye systemer: 

- Jeg har alt samlet digitalt, og det giver en sikkerhed for, at så længe jeg har min telefon med, har jeg alt, hvad jeg skal bruge. Jeg kommer ikke længere ud for, at en tegning er blevet våd af regn og ikke længere kan læses, siger han.  

Jesper Vang er heller ikke i tvivl. De gode erfaringer med digitaliseringen af tidsregistrering og kvalitetssikring har givet VAM mod på - og lyst til - at digitalisere flere af virksomhedens arbejdsgange.

Læs mere på:

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094