23948sdkhjf

900 boliger i Sydhavnen – tre angler efter opgaven

Stejlepladsen i Sydhavnen skal være Københavns nye bæredygtige kvarter med op mod 900 boliger, udsigt til Fiskerhavnen og med naturområdet Sydhavnstippen lige i baghaven. 

Det er kernen i planerne for udviklingen af området, som By & Havn og PFA vil etablere et ligeligt ejet projektselskab omkring. Udviklingen af området ventes at strække sig over et årti. 

Visionen er, at det cirka 51.800 kvm store areal skal udvikles til et nyt og bæredygtigt boligområde på 72.000 etagemeter med cirka 900 boliger, hvoraf 25 pct. af de samlede boligareal skal være almene boliger. Resten skal være private udlejningsboliger. Derudover er der planlagt en daginstitution på Stejlepladsen. 

Arkitektkunkurrence skudt i gang
Tre arkitektteams er i dag blev indbudt til at komme med deres bud på Stejlepladsens kommende bebyggelsesplan.

De tre arkitektteams er Nord Architects, Arkitema, og Christensen & Co.

Det endelige forslag skal afleveres primo november. Vinderforslaget forventes at blive offentliggjort i starten af december i år. Det forventes, at byggeriet af kvarteret kan begynde i 2021, når lokalplanen for området er vedtaget.

I konkurrenceprogrammet for området skal arkitekterne forholde sig til områdets maritime kulturmiljø, Stejlepladsens potentiale for et bæredygtigt hverdagsliv og Sydhavnstippens naturværdier.

Forud for arkitektkonkurrencen har borgere og interesseorganisationer kommet med input til udviklingen af Stejlepladsen, som indgår nu i konkurrencematerialet.

Grønt og mangfoldigt kvarter
Bæredygtighed og miljø bliver helt centralt for det nye område, som skal certificeres efter de højeste standarder for bæredygtighed, og byggeriet skal beklædes med naturlige, genanvendte eller ressourcevenlige materialer. 

Cirka 40 pct. af kvarterets areal skal udlægges til rekreative områder og natur, grønne kantzoner og stier til bløde trafikanter m.m. 

For at sikre de høje ambitioner om bæredygtig udvikling på Stejlepladsen, har selskabet tilknyttet Lendager Group som proces- og bæredygtighedskonsulenter for bygherre. 

Området omkring Stejlepladsen i Sydhavnen er kendt for sit unikke havneliv med mange sejl- og bådeklubber langs kajkanten. I udviklingen af området bliver det derfor et væsentligt krav at bevare det havneliv, der er i området. 

Foreløbig proces for udviklingen af Stejlepladsen

  • Oktober 2019: Startredegørelse til politisk godkendelse i Københavns Borgerrepræsentation
  • oktober 2019: Aflevering af konkurrenceforslag til bebyggelsesplan
  • November 2019: Forventet offentliggørelse af vinderforslag
  • Januar 2020: Offentligt borgermøde med præsentation af vinderforslag
  • Juni 2020: Lokalplansforslag til politisk godkendelse
  • Juli- aug. 2020: Offentlig høring af lokalplansforslag
  • 2020: Endelig lokalplan til politisk vedtagelse og byggeriet kan gå i gang

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.283