23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Ingeniørerne skal styre grøn omstilling på benhårdt marked med brancheglidning

Når bygge- og projektledere ude på byggepladserne skærer i gennem og løser den slags problemer som ligger i gråzonen mellem faktuel viden og håndværkertricks, så sker det ofte med en bemærkning om, "at nu skal der jo ikke gå for meget ingeniør i den". Underforstået, at hvis man fik en ingeniør til at kigge på problemet, så ville han kommer med så lange og komplicerede udredninger, at problemet blot ville afstedkomme flere problemer - uden at blive løst.

Det er sagt med et glimt i øjet, for de samme bygge- og projektledere har naturligvis stor respekt for ingeniørernes kompetencer og den centrale placering, som ingeniørerne har i ethvert byggeprojekt. Ingeniørernes rolle bliver ikke mindre betydningsfuld i de kommende år, hvor især den grønne omstilling og bæredygtighed er i fokus.

Der vil populært sagt, og på den gode måde, gå mere "ingeniør i den " fremover, hvor hele samfundsudviklingen vil afhænger af om ingeniørerne formår at være med til at sætte dagsordenen for den grønne omstilling og bæredygtigt byggeri og infrastruktur.

Men selv i et marked, hvor ingeniørernes kompetencer efterspørges i stadig stigende grad, er konkurrencen benhård. Derfor er begreber som brancheglidning - især i forhold til arkitektvirksomheder - og konsolidering afgørende for, at ingeniørbranchens virksomheder kan sætte et solidt aftryk på den grønne omstilling.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094