23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Inkluder de udsatte i virksomhederne

En ny undersøgelse viser, at danskere med psykiske og fysiske problemer gerne vil bidrage til fællesskabet, hvor de løser helt ordinære arbejdsopgaver. Og de savner følelsen af at bidrage med noget og være del af det sociale samvær på en arbejdsplads eller i et arbejdsfællesskab.

Undersøgelsen fra Mary Fonden, Trygfonden og det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, Vive, er jo egentlig en øjenåbner til virksomhederne og kommuner om i højere grad at samarbejde om at aktivere de udsatte på kanten af samfundet frem for blot at parkere dem på offentlig forsørgelse.

Selvfølgelig er det ikke alle, som er i stand til at påtage sig et arbejde på grund af deres psykiske eller fysiske tilstand. Og det kræver også meget af både virksomheder og ansatte at inkludere personer, som ikke nødvendigvis kan arbejde på fuld kraft.

I en konkurrencepræget verden kan virksomhederne meget naturligt komme til at tænke for meget på bundlinjen. Men omvendt har de også en forpligtelse til at udvise socialt ansvar.

Der findes i dag flere redskaber som løntilskud, som netop er målrettet folk med nedsat erhvervsevne, som kan få en chance på arbejdsmarkedet.

Men det kræver også, at kommunerne i højere grad er villige til at formidle kontakten mellem virksomhederne og de udsatte. For virksomhederne kan jo ikke "opdage" disse potentielle ansatte, hvis ikke kommunerne i højere grad spiller med.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11