23948sdkhjf

Efter frasalg: Sanistål når ikke i mål

Sanistål regner ikke længere med at kunne nå en driftsindtjening i 2019 på 170-190 mio. kr.

Søndag aften nedjusterede den nordjyske stål- og teknikgrossist forventningerne til 140-160 mio. kr.

Nedjusteringen kommer efter omfattende forandringer i den nordjyske koncern, hvor man blandt andet har implmenteret nye ERP-system og frasolgt stålaktiviteterne og det tyske datterselskab. Dertil har Sanistål realiseret en lavere omsætning end ventet i den danske byggeridivision samt været ramt af en indtjeningsreduktion ”grundet ikke-tilbagevendende effekter”.

- Vi er allerede langt med at rette op på de aktuelle udfordringer, og vi er nu i en position, hvor vi kan begynde at vinde den tabte omsætning tilbage. Vi forventer, at salget i Byggeri vil være tilbage på et normalt niveau sidst på året, siger administrerende direktør Christian B. Lund. 

Industridivisionen i Danmark har ikke været påvirket i samme grad som byggeridivisionen, lyder det fra Sanistål. Her forbedrede man både omsætning og indtjening i første halvår 2019, men ikke nok til at opveje tilbagegangen i byggeridivisionen.

Driftsresultatet på de 140-160 mio. kr. gælder for de tilbageværende aktiviteter i Sanistål-koncernen.

Derudover kommer et forventeligt ebitda på 5-15 mio. kr. fra stålaktiviteterne. Her skal der dog afholdes engangsomkostninger på 10 mio. kr. For det tyske datterselskab Max Schön, som blev frasolgt i begyndelsen af august, kalkulerer man med et resultat efter skat på -35 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.879