23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Folkeskolen bør se mod erhvervslivet

Siden 2018 har landets folkeskoleelever via projektet "Åben Virksomhed" haft mulighed for at komme ud i landets virksomheder. Her kan de omsætte deres viden fra klasseværelset til virkeligheden og dermed få blik for en erhvervsuddannelse eller uddannelser inden for de teknologiske og naturvidenskabelige område.

Men ifølge Dagbladet Politiken benytter skolerne sig stort set ikke af tilbuddet. Det er således skolerne selv, der skal henvende sig til virksomhederne for at sætte gang i et forløb, og kun ganske få virksomheder har fået forespørgsler.

Set fra et virksomhedssynspunkt er det rigtig ærgerligt, at det på dette punkt ikke er lykkes at skabe et samarbejde mellem folkeskolen og erhvervslivet. For virksomhederne kan netop give eleverne på ikke mindst de høje klassetrin et indblik i verdenen uden for skolens rammer og vise, at det eleverne laver i fysiklokalet faktisk kan omsættes til virkeligheden. Det kan du ikke ved blot at blive inden for skolegården.

Skoleledernes fomand, Claus Hjortdal, udtaler til Politiken, at det skyldes travlhed i skolen, hvor eleverne skal lære mange ting.

Ja, det skal de selvfølgelig. Men teorier er en ting. Den praktiske tilgang til dem er en anden, og med projektet har folkeskolen en oplagt mulighed for at kunne inddrage virkeligheden, hvor mange elever sikkert ville få en aha-oplevelse. Men også få et indblik i det erhvervsliv, som bliver mange elevers fremtid. For virksomhederne er den lave interesse derfor også en spildt mulighed for at plante et frø hos eleverne, hvilket er ærgerligt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096