23948sdkhjf

Bygningsarbejder er sigtet efter arbejdsulykke

En 42-årige bygningsarbejder er blevet sigtet for uagtsom legemsbeskadigelse i kølvandet på den alvorlige arbejdsulykke, der fandt sted på en byggeplads på Teglværksgade på Østerbro i København den 31. juli. Det skriver Fagbladet 3F.

I ulykken kom en ansat fra virksomheden Smede Design Aps til skade, da han blev ramt af en palle fra 5. sals højde.

Den sigtede skulle ifølge dokumenter fra Arbejdstilsynet have forklaret, at ulykken skete, da han var i gang med at rydde op på bygningens stillads.

Den sigtede ville smide pallen ned fra stilladset men kom ved en fejl til at tabe den ned over den nu tilskadekomne medarbejder.

Politiet oplyser ifølge Fagbladet 3F, at den skadelidte er uden for livsfare men har på grund af alvorlige hovedkvæstelser pådraget sig livsvarige mén.

Flere strakspåbud givet
Ulykken har, som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet, kastet flere reaktioner af sig fra Arbejdstilsynet.

"Ulykken sker, fordi der ikke er lavet effektiv afspærring og afskærmning, som sikrer, at der ikke falder genstande ned fra stilladset. Det er virksomheden Smede Design ApS, der har fået et strakspåbud om at sikre byggepladsen, så ulykker som disse ikke kan ske igen", har Arbejdstilsynet oplyst i et mailsvar.

Arbejdstilsynet har desuden beskrevet, at de ved besøget på byggepladsen kunne konstatere, at der var en række mangler på stilladset - blandt andet manglende inddækning over døre og porte, manglende ende-rækværk og manglende konsoldæk.

"Derfor har stilladsfirmaet LW Stilladser ApS fået et strakspåbud om at sørge for, at stilladset er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at bruge", lyder det.

Arbejdstilsynet har dog ikke vurderer, at stilladsets opsætning har haft betydning for ulykken.

Virksomheder har reageret
Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad har man fra LW Stilladser Aps påpeget, at man ikke anser strakspåbuddet som fair, og at man har sendt et svar tilbage til Arbejdstilsynet.

Lars Wilcken, indehaver og mester i firmaet, har oplyst, at at der er tale om et stillads, som virksomheden opsatte tilbage i februar 2019, og at der siden afleveringen uden LW Stilladsers vidende er blevet ændret på det.

Hos Smede Design har forretnings- og procesansvarlig Lone Godsk påpeget, at virksomheden er underentreprenør på pladsen og ikke en del af den daglige styring af den, og at det er tilfældigt, at det er deres medarbejder, der er blevet ramt.

- Vores medarbejder var inde for at efterspænde en indendørs trappe, som vi har etableret. Da han er på vej ud af bygningen og på vej over til sin bil, bliver han ramt af pallen, har hun forklaret.

Hovedentreprenør på pladsen, Copenhagen Construction TVG Aps, har over for Licitationen - Byggeriets Dagblad forklaret, at de har indskærpet sikkerheden på byggepladsen.

Direktør Maria Brunander Vøgg har desuden forklaret, at de ikke er bekendt med, at der har været ændret ved stilladset, og at Arbejdstilsynet netop ikke har fundet forhold vedrørende stilladset, der kunne være årsag til ulykken.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141