23948sdkhjf

Tre nedrivere accepterer kartelbøder

Opdateret 10:30 med faktaboks om de resterende sager i nedriverkomplekset

Tre nedrivningsvirksomheder har vedtaget bøder på samlet 6,4 mio. kr. i et større sagskompleks om lånepriser i nedrivningsbranchen.

Der er tale om virksomhederne Tscherning A/S, Villy C. Petersen Entreprise A/S og Brandis A/S. 

Samtidig har tre ledende medarbejdere i virksomhederne accepteret bøder på 125.000 kr., skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse. 

Bøderne fordeler sig med 5,9 mio. kr. til Tscherning A/S for i perioden fra april 2012 til august 2013 i 12 tilfælde at have udvekslet priser med konkurrenter. Prisudvekslingen fandt sted i forbindelse med entrepriser på nedrivningsopgaver for blandt andet Region Sjælland, Københavns Lufthavn og Københavns Universitet. En ledende medarbejdere fra G. Tscherning A/S har desuden vedtaget en bøde på 125.000 kr. for sin personlige andel i overtrædelserne.

Læs også: Tscherning-direktør efter fordobling: - Der er plads til forbedringer

Villy C. Petersen Entreprise A/S har betalt en bøde på 400.000 kr. for i en periode fra januar 2012 til august 2013 i fire tilfælde at have udvekslet priser med konkurrenter. Det drejer sig blandt andet om opgaver for private og almene boligforeninger i Københavnsområdet. To ledende medarbejdere fra virksomheden har derudover hver betalt en bøde på 125.000 kr.

Brandis A/S har betalt en bøde på 100.000 kr. for i perioden fra juni 2012 til oktober 2013 i fire tilfælde at have udvekslet priser med konkurrenter. Det drejer sig blandt andet om nedrivningsopgaver for Gentofte Hospital og Roskilde Sygehusapotek.

Sagerne indgår i sagskomplekset om nedrivningskarteller, hvor tre virksomheder og otte personer tidligere er dømt til at betale bøder. To af virksomhederne og fire personer har anket deres domme.

Her står de resterende sager

Nedrivningsaktieselskabet J. Jensen er ved Retten i Hillerød idømt en bøde på en mio. kr., og to ledende medarbejder en bøde på hver 25.000 kr. for prisudveksling. Alle tre bøder er anket. 

Kingo Karlsen A/S og en ledende medarbejder er ved Retten i Roskilde idømt bøde på henholdsvis fire mio. kr. og 125.000 kr. for udveksling af priser med to konkurrenter. De dømte har valgt at acceptere bøden.

CMP Nedrivning A/S er ved Retten i Hillerød idømt en bøde på fem mio. kr. og to ledende medarbejdere en bøde på 125.000 kr. Alle tre bøder er anket.

En far og datter er ved Retten i Hillerød hver idømt en bøde på 300.000 kr. De dømte har valgt at acceptere bøden.

En 76-årig tidligere ejer af et enkeltmands-nedbrydningsfirma er ved Retten i Holbæk idømt en bøde på 100.000 kr. Dommen er siden blevet stadfæstet i landsretten, og den 76-årige har forsøgt at få sagen for Højesteret, men har fået afslag.

Bagmandspolitiet har valgt at trække anklageskriftet mod Allan Ploug A/S.

Opdateres

Artiklen er en del af temaet Nedriver-sagen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14